Expolicajný prezident Gašpar bude na súde vypovedať ako predposledný, pred Slobodníkom

0
Archívna snímka. Tibor Gašpar ako prezident Policajného zboru SR (Autor: TASR)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) začne v sobotu od 12.00 hodiny rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzobného stíhanie ôsmich zadržaných bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov.

Predbežne s výsluchom obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara by mal začať ako s predposledným. O predbežnom poradí výsluchov obvinených informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prvý začne výsluch bývalého funkcionára Ministerstva vnútra SR Martina F., nasledovať bude výsluch bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Petra Hraška a bývalého vysokopostaveného funkcionára finančnej spravodajskej jednotky NAKA Mariána Zetocha. Ako posledný by mal byť vypočutý bývalý riaditeľ finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník.

Prokurátor ÚŠP podal návrh na väzobné stíhanie ôsmich osôb zadržaných vo štvrtok (5. 11.) v rámci akcie NAKA v sobotňajších skorých ranných hodinách. Obvinenie vyšetrovateľ NAKA vzniesol pre viaceré trestné činy, okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

- Reklama -