Prieskum: Úplných podporovateľov a odporcov plošného testovania je takmer rovnako

1
Ilustračná snímka z testovania. Foto: TASR

Skupina úplných podporovateľov a odporcov plošného testovania na COVID-19 je približne rovnaká. Vyplýva to z novembrového prieskumu “Ako sa máte, Slovensko?”, ktorý sleduje postoje Slovákov od začiatku pandémie.

Na otázku, či s celoplošným testovaním respondenti súhlasia alebo nesúhlasia, sa 22,9 percenta respondentov priklonilo k odpovedi, že úplne súhlasia, 21,5 percenta opýtaných súhlasilo. K jednoznačnému názoru sa nevedelo prikloniť 20,6 percenta, 13,2 percenta nesúhlasilo a 21,8 percenta rozhodne nesúhlasilo.

“Na Slovensku existuje približne pätina obyvateľov, ktorá nemá jasný názor na opatrenie v podobe celoplošného testovania na koronavírus. Je dôležité, aby vláda či iné inštitúcie dokázali jasnejšou, predvídateľnejšou a konzistentnejšou komunikáciou vysvetliť obyvateľom dôležitosť opatrení a tak zabezpečili ich pochopenie a zvýšili ochotu v ich dodržiavaní,” uviedla Barbara Lášticová z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie SAV.

Z prieskumu tiež vyplýva, že medzi najväčších zástancov plošného testovania patria voliči OĽANO, z ktorých 62 percent s ním rozhodne súhlasí a tiež voliči strany Za ľudí, z ktorých 39,5 percenta rozhodne súhlasí s testovaním.

Naopak s plošným testovaním najmenej súhlasia voliči ĽSNS, ide o 49,4 percenta, ktoré s ním rozhodne nesúhlasí. Ďalej ide o voličov strany Smer-SD, konkrétne 37,7 percenta s ním rozhodne nesúhlasí. V rámci voličov strany Hlas -SD s celoplošným testovaním rozhodne nesúhlasí 33 percent.
      Prieskum sa realizoval v období od 29. októbra do 4. novembra 2020 na vzorke 1000 ľudí.

- Reklama -

1 komentár

  1. Tu je jasne vidieť ako to v skutočnosti s tým “DOBROVOĽNÝM” testovaním je!!! Zlodej a plagiátor porušil ústavu keď ľudí prinútil aby sa museli nedobrovoľne zúčastniť tohoto jeho nezmyselného experimentu!!! Dôkazom toho sú testy, ktoré sa robia teraz a v ktorých nám vychádzajú zrazu neuveriteľné čísla nakazených!!! Týmto sa dokázalo iba to, že celoplošné testovanie bolo iba vyhodením obrovských finančných prostriedkov!!! Lebo ako sa v zápätí ukazuje, že nakazených sa nepodarilo vôbec zachytiť pri tomto nezmyselnom testovaní!!!

Comments are closed.