Voľby USA: Vo Filadelfii zadržali dvoch mužov. Sú podozriví z plánovania útoku

0
Demonštrantka reaguje počas protestného zhromaždenia pred budovou, kde sa sčítavajú hlasy vo Philadelphii, v americkom štáte Pensylvánia 5. novembra 2020. Foto: TASR

Polícia v meste Filadelfia v kľúčovom americkom štáte Pensylvánia, kde sa pokračuje v sčítavaní hlasov odovzdaných poštou v prezidentských voľbách, zadržala pred tamojšou volebnou miestnosťou dvoch mužov. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne médiá.

Dvojicu zadržali vo štvrtok krátko po 22.00 h (04.00 h SEČ) pred filadelfským kongresovým centrom, kde sa sčítavajú odovzdané hlasy, uviedol denník Philadelphia Inquirer.

Podľa denníka mužov zadržali na základe upozornenia, že do centra smeruje ozbrojená skupina. Ako prvá o tom informovala vo štvrtok večer televízna stanica 6ABC Action News. Podľa ďalších médií ozbrojenci prišli na aute zo štátu Virgínia. Filadelfská polícia podľa agentúry Reuters začala vyšetrovanie pre podozrenie z plánovania útoku na mestské kongresové centrum. K zraneniam podľa medializovaných informácií nedošlo. Ďalšie podrobnosti neboli bezprostredne známe.

Po utorkovom volebnom dni ešte stále prebieha sčítavanie hlasov v niekoľkých rozhodujúcich štátoch. Kandidát Demokratickej strany na prezidenta USA Joe Biden zatiaľ vedie v Nevade a Arizone. Úradujúci republikánsky prezident Donald Trump si udržuje náskok v Severnej Karolíne a Pensylvánii. V štáte Georgia je však súboj medzi oboma kandidátmi veľmi tesný.

Trump sa v Bielom dome v noci na piatok opätovne obvinil Demokratickú stranu, že sa snaží o volebný podvod v prospech svojho kandidáta Bidena.

- Reklama -