Hlas z Bidenovej kampane: Víťazstvo v prezidentských voľbách je na dosah

0
Demokratický kandidát na prezidenta a bývalý viceprezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Víťazstvo v prezidentských voľbách je na dosah. Uviedla to vo štvrtok podľa televízie Sky News manažérka kampane demokratického kandidáta Joea Bidena Jen O’Malleyová Dillonová.

Biden vedie o 8000 hlasov v štáte Nevada V Pensylvánii je podľa nej potrebné ešte zrátať viac ako 600 000 hlasov, Biden sa tam doťahuje na úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa. Bidenova kampaň verí, že väčšina zostávajúcich hlasov pripadne práve demokratickému kandidátovi.

Manažérka Bidenovej kampane ďalej uviedla, že “sme si istí Arizonou a veríme, že sme tam vyhrali”, hoci si to bude vyžadovať “čas a trpezlivosť”, kým budú známe výsledky. Kampaň očakáva, že výsledky v Georgii budú 50:50, avšak situácia je podľa O’Malleyovej Dillonovej naklonená Bidenovi.

Náskok republikána Donalda Trumpa v Georgii sa znižuje a potrebné je zarátať ešte viac ako 60 000 korešpondenčných hlasov. Televízia CNN uviedla, že keď sa zarátavajú hlasy odovzdané poštou, Bidenovi sa v Georgii darí minimálne tak dobre, ako v celých USA. Trump má v Georgii momentálne náskok zhruba 18 000 hlasov.

- Reklama -