Čaputová: Spravodlivosť na Slovensku prechádza očistným procesom

0
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Spravodlivosť na Slovensku zjavne prechádza očistným procesom, lebo nikto už nie je nedotknuteľný. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v reakcii na štvrtkové zadržanie bývalých policajných funkcionárov. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

„Dnešné predvedenie bývalých vysokých policajných funkcionárov v putách na výsluchy je vážnym signálom o relevantnosti dlho medializovaných podozrení,” uviedla Čaputová.

Pri plnom rešpekte k prezumpcii neviny sa dá podľa prezidentky povedať, že spravodlivosť na Slovensku prechádza očistným procesom, lebo nikto už nie je nedotknuteľný. Ako podotkla, rovnosť pred zákonom je podstatnou súčasťou právneho štátu, akým je aj Slovenská republika.

Národná kriminálna agentúra zadržala pri štvrtkovej akcii s názvom Očistec viacero osôb. Zasahovala u bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, u exriaditeľa NAKA Petra Hraška, bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka. Zadržať mali aj exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera a ďalších. Vyšetrovateľ vzniesol voči zadržaným obvinenie za viaceré trestné činy.

- Reklama -