NAKA robí domovú prehliadku u expolicajného prezidenta Gašpara aj exšéfa NAKA Hraška

0
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, 4. novembra 2020. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) od ranných hodín zasahuje v dome bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara v Janíkovciach v mestskej časti Nitry. Domovú prehliadku potvrdil jeho obhajca Marek Para.

Štvrtková akcia NAKA prebieha aj u ďalších bývalých policajných funkcionárov. Podľa televízie Markíza NAKA zasahuje aj v Ivanke pri Dunaji u bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška a v Leviciach u bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka.

Podľa portálu aktuality.sk krátko po 7.00 h priviezla policajná kolóna na Prezídium Policajného zboru (PZ) v Bratislave aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera.

Práve na Slobodníka podal Gašpar v stredu (4. 10.) trestné oznámenie na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

„Podával som trestné oznámenie na Bernarda Slobodníka a ďalšie osoby v súvislosti s pripravovanou kriminalizáciou mojej osoby. To je všetko, čo môžem povedať. Nezverejňujem bližšie informácie najmä z dôvodu, že nie som zástancom verejného vyšetrovania,” uviedol v stredu Gašpar.

„K otázkam k vykonávaným úkonom v neverejnom prípravnom konaní sa nebudeme vyjadrovať ani ich komentovať,” uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Slobodník vypovedal na ÚŠP vo štvrtok (29. 10.). Podľa medializovaných informácií jeho výpoveď mala smerovať k svedectvám obvineného a väzobne stíhaného bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa.

Po výpovedi Ľudovíta Makóa na Prezídiu PZ zriadili minulý týždeň špeciálny tím, zložený z vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP. Tím má vyšetrovať podozrenia v súvislosti s násilnou či ekonomickou trestnou činnosťou súčasných či bývalých verejných činiteľov.

- Reklama -