Sulík: Celoplošné testovanie na COVID-19 je správny krok. Remišová: Slovensko rieši najväčšiu krízu od 2. svetovej vojny

1
Minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SAS). Foto: TASR

Celoplošné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19 je správny krok. Tvrdí to minister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík na sociálnej sieti. Šéfka rezortu informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) hovorí, že okolo celoplošného pretestovania sú otvorené otázky, o riešení ktorých bude hovoriť s partnermi na vláde.

„Testy sú kúpené, na Dušičky pretestujeme všetkých obyvateľov a budeme vedieť, kto je a kto nie je nakazený. Potom je to na zodpovednosti infikovaných, aby dodržali karanténu,” povedal Sulík. Zároveň ľudí poprosil, aby sa testovania zúčastnili.

https://www.facebook.com/RichardSulik/posts/3443387012407669
Zdroj: Facebook/Richard Sulík

„Na záchranu pracovných miest a ekonomiky, ako aj návrat k normálnemu životu je zjavne potrebná radikálna operácia. Doteraz sa v Európe, ale aj v iných krajinách na svete používalo ako riešenie zatváranie ekonomiky a krajín, čo má extrémne negatívne dôsledky na spoločnosť,” uviedla Remišová.

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Podotkla, že v súčasnosti Slovensko rieši najväčšiu krízu od druhej svetovej vojny a vláda musí postupovať jednotne.  

„Sme v situácii, akú žiadna vláda v histórii nášho národa neriešila a tomu zodpovedajú aj prostriedky,” uviedla vicepremiérka. Taktiež prosí ľudí o dôveru.

Podpredseda koaličného hnutia Sme rodina Jozef Lukáč na sociálnej sieti uviedol, že je za celoplošné testovanie národa.

„Je to správne rozhodnutie vlády SR a plne ho podporujem,” uviedol Lukáč. Ako dodal, aj on sa chce pripojiť k výzve občanom prísť sa pretestovať. „Jedine takto dokážeme zvrátiť zlú epidemiologickú situáciu, že sa ako národ zomkneme a spojíme pre naše spoločné dobro,” dodal Lukáč.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) v sobotu oznámil, že na Slovensku sa chystá plošné pretestovanie obyvateľov krajiny v súvislosti s ochorením COVID-19. Vláda sa na projekt pripravuje už tri týždne. Zatiaľ nie je jasné, či testovanie bude povinné alebo dobrovoľné.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.