Plus 1887 ľudí nakazených novým koronavírusom. Matovič: Verím, že idioti ako Kotleba či Fico si uvedomia, že na ich posmešky z rúšok ľudia doplatia životom

2
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) (Foto: TASR)

Na Slovensku v piatok (9. 10.) pribudlo 1887 nakazených novým koronavírusom z 11.123 testov. Prvý o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti.

Najviac pozitívne testovaných bolo podľa Ministerstva zdravotníctva SR v Žilinskom kraji (543), ďalej v Prešovskom kraji (406), Trenčianskom kraji (198), Košickom kraji (188), Trnavskom kraji (156), Bratislavskom kraji (148), Banskobystrickom kraji (128) a v Nitrianskom kraji (120).

Pozitívne testy malo 992 žien a 895 mužov. “Pozitívne testovaní boli vo veku od niekoľko mesiacov do 94 rokov, najviac vo vekovej kategórii od 35 do 44 rokov,” napísalo MZ SR na sociálnej sieti.

V nemocniciach je hospitalizovaných 380 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 326 z nich. “Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 12 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 31 ľudí,” informuje ministerstvo.

Celkový počet pozitívne testovaných stúpol na 18.797. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 101 pacientov. Ochorenie tak doteraz na Slovensku prekonalo 5553 osôb. Počet potvrdených úmrtí na COVID-19 je na čísle 61.

Od začiatku vypuknutia ochorenia sa na Slovensku urobilo 539.490 laboratórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je aktuálne 13.183.

“Nuž, zrejme je to moja rola byť poslom zlých správ.Už desiaty deň platia sprísnené opatrenia, kvôli ktorým ma nenávidia mnohí, napriek tomu nám počty nových pozitívnych mimoriadne prudko stúpajú. Áno, trvá určitý čas, kým sa vzhľadom na inkubačnú dobu opatrenia prejavia … ale už dnes sa prijaté opatrenia javia ako s gumipuškou na slona – opatrenia by mali šancu zabrať, ak by nárast prípadov nebol tak dramaticky prudký. 1887. To je počet pozitívnych pri 11123 testoch za piatok. Extrémny rast až o 169% voči piatku minulému,” píše premiér Matovič na sociálnej sieti.

Matovič sa ďalej pýta: Čo teraz? A dáva odpoveď: “Od ministra zdravotníctva očakávam bezodkladné zvolanie pandemickej komisie ešte v priebehu dnešného dňa … a ministra vnútra na zajtra požiadam o zvolanie Ústredného krízového štábu. ÚKŠ ešte zajtra musí prijať rozhodnutie o nových ochranných opatreniach.Verím, že idioti ako Marián Kotleba či Robert Fico a spol. si aspoň v tejto mimoriadnej situáciu uvedomia, že na ich bludy a posmešky z rúšok teraz desiatky ľudí doplatí životom. Vás, ktorí ste uverili v posledných mesiacoch bludárom o tom, ako sa dusíme vlastným CO2 v rúšku, ako Covid-19 je len chripôčka, ako je to všetko len snaha ovládnuť svet židojaštermi, ako matovič straší len, aby mal biznis z testovania … chcem veľmi pekne poprosiť, skúste mi aspoň na pár týždňov veriť, že Covid-19 je mimoriadne ohrozenie vášho zdravia, životov vašich rodičov, slovenskej ekonomiky a tak aj vašich prijímov a životnej úrovne vás a vašich rodín.Vám ostatným veľmi ďakujem, že si uvedomujete, že teraz sme všetci na jednej lodi a len spoločnou snahou a bojom môžeme vyhrať,” uzatvára Matovič.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220602685029546
- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Zlodej a plagiátor Mat_ovič ty sám si idiot!!! Verím, že ti to raz ľudia zrátajú. A konečne skončíš tam kde patríš. Už ste nakúpili vakcínu z Ruska? Keď tu tak vyskakuješ? Alebo čakáte až ľudia začnú vo veľkom umierať? A potom budeme zase počúvať, lebo Fi_co?

Comments are closed.