Vláda schválila núdzový stav. Platí od zajtra pre celé Slovensko na 45 dní

1
Premiér SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Na Slovensku bude od štvrtka 1. októbra platiť núdzový stav v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila s pripomienkou návrh premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na jeho vyhlásenie.

Núdzový stav je zatiaľ schválený na 45 dní od 1. októbra. Podľa Ústavy SR je možné ho vyhlásiť najdlhšie na 90 dní, vyhlasuje sa za podmienky, že bezprostredne môže dôjsť “k ohrozeniu života a zdravia osôb, a to aj v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt v dôsledku živelnej pohromy, katastrofy, priemyselnej, dopravnej alebo inej prevádzkovej havárie“. V tomto čase má vláda možnosti obmedziť pohyb občanov, či zhroma6denia.

Premiér Matovična sociálnej sieti napísal: “NÚDZOVÝ STAV SCHVÁLENÝ … zatiaľ na 45 dní od 1. októbra, t.j. uvidíme, ako sa nám prejavia cestovačky cez Dušičky a následne sa rozhodneme, či pokračujeme, alebo sa budeme môcť vrátiť do normálu … t.j. máme to spoločne vo vlastných rukách.”

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220527501870014

- Reklama -

1 komentár

  1. Zlodej a plagiátor Mat_ovič bude hrobárom Slovenska!!! Boh ochraňuj Slovensko a všetkých rodu verných Slovákov.

Comments are closed.