Beňová: Anna Záborská, hanbím sa za Teba. A oddnes si netykáme

0
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) (Autor: TASR)

Monika Beňová podrobila poslankyňu Annu Záborskú (OĽaNO) veľkej kritike. Dôvodom je novela zákona a interrupcie. Politickú korektnosť už Beňová odložila. Po vzájomných kritikách pre rozličné pohľady na interrupcie to vyvrcholilo tým, že Beňová nazvala Záborskú tmárkou, prestala ju podľa vlastných slov šetriť pre vek a ukončila s ňou po rokoch tykanie.

„Pozerám, že bigotné tmárky nemajú ani toľko elementárnej odvahy, aby sa mi postavili zoči-voči. Poslali akéhosi nekompetentného Šipoša a ´vyvŕšili sa na mne na brífingu. Obzvlášť trápne je to od Anny Záborskej, o tých ostatných som vlastne nikdy nepočula, čo pre ženy spravili. Zato Anna sa svojho času ´zaskvela´ pokusom vyžiť z minimálnej mzdy. Všetci vieme ako to dopadlo,” napísala Beňová na sociálnej sieti.

Europoslankyňa pokračuje aj ďalej: „Som si povedala, že napriek jej veku ju už nemusím šetriť. Takže, nech sa teda najprv pozrie do vlastnej ´kuchyne´ a na vlastné klamstvá, na nevhodné a prihlúple správanie sa. Na hanbu, ktorú sama sebe spôsobila pôsobením v pozícii predsedníčky výboru pre ženy, kde ju kritizovali aj poslankyne frakcie, v ktorej sama pôsobila. Jej neznášanlivosť a, žiaľ, aj nenávisť voči slobodne zmýšľajúcim ženám je nevkusná a vek ju neospravedlňuje. Jej návrhy sú podlé, spiatočnícke, nehanebné a sú proti slobode rozhodovania žien. Chce ženy vidieť ako pokorné, poslušné a ideálne rodiace čosi, bez vlastného názoru,” píše Beňová. Kritiku uzatvára prehlásením: „Anna Záborská, hanbím sa za Teba. A oddnes si netykáme. Lebo s ľuďmi ako ste Vy si netykám.”

https://www.facebook.com/monikabenovaep/posts/10151450333809969
- Reklama -