Smer-SD je pripravený predložiť návrh na odvolanie ministrov Hegera a Krajniaka

2
podpredsedovia Smeru-SD Richard Takáč (vľavo), Erik Kaliňák (vpravo) a predseda Smeru-SD Robert Fico. (Foto: TASR)

Opozičný Smer-SD je pripravený na najbližšej schôdzi Národnej rady (NR) SR v stredu (16. 9.) predložiť návrh na odvolanie ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Uviedol to hovorca strany Ján Mažgút. Dodal, že ich poslanci sú rovnako pripravení predložiť aj návrh uznesenia NR SR so stanoviskom k príprave plánu obnovy.

Odvolávanie Krajniaka a Hegera avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico už koncom augusta. Argumentoval tým, že nemožno akceptovať, akým spôsobom Krajniak, Sme rodina aj koaliční poslanci oklamali ľudí, keďže pred voľbami hlasovali za mnohé sociálne opatrenia a v súčasnosti ich popreli pri minimálnej mzde, obedoch zadarmo či 13. dôchodkoch. Hegera chce Smer-SD odvolávať podľa Fica pre jeho nespôsobilosť a neschopnosť, ale najmä v súvislosti so “škandálom vyťahovania peňazí zo štátneho rozpočtu cez dvorného právnika OĽANO” Michala Miškoviča.

Fico nedávno avizoval aj predloženie uznesenia k príprave plánu obnovy. Obsahovať má osem orientácií, kde a ako by sa mali prostriedky z EÚ použiť. Návrh strana poslala aj sociálnym partnerom vlády, aby mohli zapracovať vlastné pripomienky. Podľa Fica by malo Slovensko finančné prostriedky investovať napríklad do zelenej ekonomiky, modernizácie zdravotníctva či školstva.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. V poriadku, niesu práve najskusenejsi, ani najmúdrejší. Ale Fico tu vládol 12 rokov a o nič lepšie to ti nebolo, len sa akurát viac kradlo a rozdávalo ich ľuďom. Tie 13te dôchodky čo kritizujú, boli tiež iba na úrovni sľubov. Zavedeny malo iba vianočný príspevok a 13te dôchodky prijali až tesne pred voľbami bez toho aby mali na je peniaze v rozpočte. To je jasná pasca na novú vládu. Takže ak by súčasná vláda nedohodla ti miliardy EU bolo by hovno z toho zase. Takže nech drží hubu a sucha nohami láskavo!

  2. Správne!!! Treba dennodenne poukazovať na prešľapy, ktoré pácha táto vláda pod vedením toho šaša a zlodeja Mat_oviča. Je obrovskou hanbou Slovenska, že na čele našej vlády je plagiátor a zlodej!!! Ale čo už, keď modré trubky nemajú kožu na tvári, že? Predseda parlamentu Koll_ár, detto plagiátor a zlodej. Tak to máme už z troch najvyšších štátnych funkcii dvoch plagiátorov a zlodejov. Tak toto je niečo otrasné, kam to modré trubky dotiahli. A toto je tá očista o ktorej sme tu pred voľbami takpovediac dennodenne počúvali z maistreamu. Človeku je z tohoto priam na G.R.C. Tak, že tak!!! Boh ochraňuj Slovensko a roduverných Slovákov!!!

Comments are closed.