Kalesnikavovú zadržali pri nelegálnom prechode hranice

1
Na archívnej snímke z 30. augusta 2020 popredná predstaviteľka bieloruskej opozície Maryja Kalesnikavová. Foto: TASR/AP

Vedúcu predstaviteľku bieloruskej opozičnej Koordinačnej rady Maryju Kalesnikavovú v utorok nadránom zadržali na bielorusko-ukrajinskej hranici za pokus nelegálne opustiť územie Bieloruska, informovali spravodajský portál Tut.by a agentúra BelTA.

Kalesnikavová sa podľa pohraničnej stráže pokúsila prejsť cez hranice pri obci Aľaksandravka približne o 04.00 h miestneho času (03.00 h SELČ) v spoločnosti ďalších dvoch členov Koordinačnej rady – Ivana Kravcova a Antona Radňankova.

Pohraničná stráž zadržala Kalesnikavovú za pokus “nelegálne opustiť územie Bieloruskej republiky”. Kravcov a Radňankov prešli hraničnou kontrolou a momentálne sú na Ukrajine, dodal predstaviteľ pohraničnej stráže.

Ďalšie podrobnosti neboli bezprostredne po zverejnení informácie známe.

Koordinačná rada v pondelok informovala, že Kalesnikavovú v pondelok dopoludnia “uniesli neznámi ľudia v centre Minska”. Spojiť sa nebolo možné ani s hovorcom koordinačnej rady Radňankovom a výkonným tajomníkom Kravcovom. Opozícia uviedla, že “miesto ich pobytu nie je známe”, a obvinila režim prezidenta Alexandra Lukašenka z “použitia teroristických metód”.

Bieloruské ministerstvo vnútra, tamojší Vyšetrovací výbor i Výbor pre štátnu kontrolu (KGK) tvrdenia o zadržaní Kalesnikavovej a ďalších členov opozície odmietli.  

- Reklama -

1 komentár

  1. No ak porušila zákon tak by ju mali zatvoriť do basy. Zákon by predsa mal platiť pre každého, že? Ale ako vieme z vlastnej skúsenosti tak de. Bili v EU parlamente budú zase brechať ako zmyslov zbavení. Veď čo je to prekročenie nelegálne hranice, že? Migranti to robia z ich požehnaním. To iba niekto nemôže prekročiť nelegálne hranice, zase niekto iný môže chodiť hore dolu koľko sa mu zachce. Asi tak nejako to tu funguje.

Comments are closed.