NATO sa bude zaoberať “prípadom Navaľnyj”

1
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Foto: TASR

V ústredí NATO v Bruseli v piatok mimoriadne zasadne Severoatlantická rada. Bude sa zaoberať prípadom údajnej otravy lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Po skočení zasadnutia vystúpi pre novinármi generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Dlhoročný kritik Kremľa Navaľnyj je momentálne v ťažkom stave hospitalizovaný v berlínskej nemocnici Charité. Do hlavného mesta Nemecka ho previezli letecky 22. augusta zo sibírskeho mesta Omsk. Tam ho hospitalizovali 20. augusta po núdzovom pristátí lietadla, keď mu počas letu z mesta Tomsk do Moskvy prišlo nevoľno.

Hovorca nemeckej spolkovej vlády Steffen Seibert v stredu v Berlíne informoval, že toxikologické testy v nemeckom vojenskom laboratóriu priniesli “nespochybniteľný dôkaz”, že Navaľnyj bol otrávený látkou zo skupiny novičok.

- Reklama -

1 komentár

  1. Teroristická zločinecká organizácia NATO sa nech radšej zaoberá situáciou, ktorá je v EU a USA!!! Mali by začať chrániť životy a zdravie nás občanov EU a USA!!! Stačí sa pozrieť čo sa deje tu v EU a čo sa deje v USA!!! To je tak ak nám vládne banda idi. Otov. Podstatné veci im unikajú, ako inak. Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.