Para: Dôkazná situácia bola od začiatku veľmi slabá

1
Marek Para, advokát Mariana Kočnera. Foto: TASR

Z dokazovania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vyplynuli jednoznačné pochybnosti a celkom jednoznačný verdikt o nevine Mariana Kočnera. Po vynesení rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to uviedol jeho advokát Marek Para.

V súvislosti s rozhodnutím Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý bude rozhodovať o odvolaní prokurátora, uviedol, že nechce predchádzať.

„Počkám na vyhotovenie rozsudku, toto bolo krátke odôvodnenie. Podľa toho bude možné prijať ďalšie závery, ale trvám na nevine klienta,” povedal Para. Nemožno podľa neho ignorovať, že výpovede Zoltána Andruskóa sú vyvrátené inými nepriamymi dôkazmi.

Obžalovaný Marian Kočner (vľavo) a jeho advokát Marek Para pred pojednávaním v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Foto: TASR

Para dodal, že nemá vedomosti o tom, ako senát ŠTS hlasoval. Myslí si, že dôkazná situácia bola od začiatku veľmi slabá. Poznamenal, že úniky čiastočných informácií zo spisu prispievali skôr k akémusi zavádzaniu.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana Kočnera. a Alenu Zsuzsovú. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

- Reklama -

1 komentár

  1. Presne tak!!! Od samotného začiatku predsedníčka súdu nadŕžala obžalobe a robila všetko pre to aby Koč_ner a Zsu_zsová boli odsúdení!!! Našťastie sa senát skladal až z troch členov, z ktorých ako sa ukázalo boli dvaja členovia príčetní a nepodľahli mediálnemu tlaku!!! Predsenička senátu totižto nepripustila žiadne dokazovanie, ktoré navrhovala obhajoba!!! Bránila tým spravodlivosti a od samotného začiatku procesu nadržovala obžalobe. Preto aj to zdesenie politikov,. ktorí chceli aby bol Koč_ner uznaný vinným. Uvidíme ako sa s týmto problémom teraz popasuje NS SR!!! Uvidíme či aj tu sedia sudcovia čo majú odvahu, zdravý rozum a postavia sa maistreamu a politikom. Dôkazy čo predložila prokuratúra totižto nestáli za veľa a boli to iba špekulácie a dohady. Nič konkrétneho a korunný svedok bol sám páchateľ, ktorý konal tak ako konal na základe o dohode o vine a treste. Tým pádom je jasné, že konal pod nátlakom a bol ovplyvňovaný aby svedčil proti obvineným Koč_nerovi a Zsu_zsovej. Polícia by sa mala reformovať a mali by začať vyšetrovanie od samého začiatku a preveriť stopy, ktoré im poskytol a navrhoval Fo_riš!!! Ten bol zrejme tak isto otrávený a musel sa skrývať v zahraničí, kde upadol do kómy, ale našťastie sa s toho ako tak dostal. Je na čase sa pozrieť na niektoré osoby … Míľnik ktorý sme dosiahli vraždou … tým mám na mysli Mat_oviča, Lip_šica a Nichl_sona. Čo hľadal Lip_šic na mieste vraždy Ernesta Vaľ_ka? Ako to, že údajný dobrý priateľ Vaľ_ka, Lip_šic sa práve ujal obhajoby jeho vraha? Ako to, že šéfredaktor a zároveň Ku_ciakov šéh manipuloval s počítačom Ku_ciaka, ešte pred príchodom polície? Ako to že si z jeho počítača stiahol databázu? A bolo to iba stiahnutie databázy, alebo aj niečo iné? Ako to že polícia v tomto smere nekonala a neurobila patričné šetrenie? Ako to, že o jej výsledku nebola verejnosť informovaná, keď už nás tak dobre maistream masíroval? Nedalo by sa toto náhodou tak kvalifikovať ako hrubý zásah do vyšetrovania a pokus o jeho marenie? Je tu veľa nezodpovedaného!!! Prečo? Keď už tento prípad bol tak mediálne pretraktovany? Nebude to náhodou tak, že niekto sa pokúsil to celé hodiť práve na Koč_nera a Zsu_zsová to odniesla iba preto, lebo mala byť pomyselnou spojkou medzi Koč_nerom a obvinenými And_ruskom, Sza_bóm, Mar_čekjom. Inak by týchto troch nevedeli nijak inak spojiť s Koč_nerom!!! To je asi tak celé!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.