VIDEO Je to zle, tvrdí Zlatica Kušnírová. O vine Kočnera je presvedčený aj Jozef Kuciak. Reagujú aj novinári Bárdy a Vagovič

2
Na snímke Jozef Kuciak, otec zavraždeného Jána Kuciaka a Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej po rozsudku v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 3. septembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rodičia zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej dúfali, že Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú neoslobodia. Reagovali tak na rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ich oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy dvojice.

Zlatica Kušnírová dúfa, že Najvyšší súd (NS) SR rozhodnutie zvráti. Verí v to aj kolega zavraždeného novinára Marek Vagovič, ktorý je presvedčený o vine Kočnera a Zsuzsová. Rozhodnutie ŠTS nie je právoplatné, rozhodovať môže ešte NS SR.

Na snímke Jozef Kuciak, otec zavraždeného Jána Kuciaka a Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej prichádzajú na pojednávanie. Foto: TASR – Jaroslav Novák

“Je to zle, vidno, že spravodlivosť ešte na Slovensku nezačala úradovať. Bojujeme ďalej,” povedala matka zavraždenej Martiny. Je presvedčená, že za vraždou je Kočner a ďalší. “Všetky finančné skupiny,” podotkla, no nechcela ich menovať.

O vine Kočnera je presvedčený aj Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára. Vidí ho za objednávkou vraždy. Pýta sa, kde by Tomáš Szabo, vinný z účasti na vražde, prišiel k toľkým peniazom, ktoré za vraždu objednávateľ zaplatil.

Vagovič je z rozhodnutia ŠTS sklamaný, vyčíta mu právny purizmus. Nerozumie, že súdu nestačila séria nepriamych dôkazov, ani priame výpovede účastníkov vraždy. Je presvedčený, že dôkazy na odsúdenie boli dostatočné.

“Pri objednávateľoch to takmer vždy stojí na nepriamych dôkazoch. Príde mi to celé absurdné,” uviedol Vagovič. Pýta sa, kto si vraždu objednal.

Som sklamaný a smutný, reagoval šéfredaktor Bárdy

Vagovič si myslí, že odsudzujúcim rozsudkom by súd neriskoval justičný omyl. “Ak by ich súd uznal za vinných, nič by neriskoval, nebol by to justičný omyl, som presvedčený, že sú vinní,” povedal. Dúfa, že NS SR rozhodnutie zvráti.

“Som sklamaný a smutný. Súd pre nedostatok dôkazov neuznal Mariana K. a Alenu Zs. za vinných z vraždy Jána a Martiny,” reagoval šéfredaktor portálu Aktuality.sk Peter Bárdy.

Hovorí, že to však nie je koniec, je presvedčený, že Kočner dal zavraždiť jeho kolegu Kuciaka.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Tak to je fakt zlé. Bar_dyho by mala vypočuť polícia a mali by sa u neho informovať ako to, že manipuloval z dôkazmi? Ako si mohol dovoliť zasahovať do počítača nebohého Ku_ciaka? Sám sa tým dokonca chválil!!! Ozaj čo ak niečo z neho vymazal, alebo do neho niečo pridal? Preverovala to vôbec polícia? Tak, že tak!!! Čo na to dozorujúci prokurátor? Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.