Doležal: Anketu o názve nového mosta cez Dunaj vyhral Lužný most

0
minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (Sme rodina) Foto: TASR

Víťazom ankety o názov nového bratislavského mosta sa stal Lužný most. Na sociálnej sieti to oznámil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Tvrdí, že vyhral kvalitný názov, ktorý v troch kolách získal celkovo viac ako 50.000 hlasov. Lužný most v rozhodujúcom finále zdolal Jarovský most v pomere 69 % verzus 31 %.

„Som rád, že voľba vyvolala verejnú diskusiu a z nej vzišiel spravodlivý víťaz. Názov navrhol v diskusii Milan Csaplár, podľa ktorého reflektuje vzácne územie Lužných lesov, akých v Európe nie je veľa. Unikátne prírodné územie poskytuje útočisko pre pestrú škálu fauny i flóry,” priblížil na sociálnej sieti Doležal, podľa ktorého v ankete zaregistrovali viac ako 100 000 hlasov.

Skonštatoval, že do začiatku ankety sa o tejto téme rozprávali aj so zástupcami samospráv a obcí.

„Aby sme splnili aj všetky zákonné náležitosti, meno mosta by ešte mali potvrdiť aj hlasovaním príslušní miestni poslanci a poslanci mestského zastupiteľstva v Bratislave,” podotkol minister.

Bratislava by už budúci rok mala mať v poradí šiesty most. Ten je súčasťou nultého obchvatu D4 a prepája dve veľké časti Dunajského súmostia – hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.

- Reklama -