VIDEO Kyselica nedonášal. Mikulec je o tom presvedčený. Vyjadril sa aj Naď

0
Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR

Aktualizovaná správa

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) je presvedčený, že štátny tajomník Ministerstva vnútra (MV) SR Lukáš Kyselica nedonášal počas pôsobenia vo Vojenskom spravodajstve (VS) na hnutie OĽaNO. Návrh nástupcu Kyselicu po odvolaní z funkcie chce ešte prerokovať s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO). Uviedol to v stredu pred rokovaním vlády.

Podľa Mikulca premiér neprezentoval zneužívanie tajnej služby ako fakt. Podozrenia podľa neho preveruje polícia.

Informácie o stretávaní sa ruských agentov na území SR Mikulec bližšie nekomentoval.

„Zjavne to vyhodnotili príslušné zložky tak, že ich aktivita bežná nebola,” poznamenal. Hovorí, že informácie o pôsobení ruských agentov “sú tu stále”.

Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker podal minulý týždeň podnet na Generálnu prokuratúru (GP) SR v súvislosti s výrokmi premiéra Igora Matoviča ku kauze pôsobenia Lukáša Kyselicu (OĽaNO) vo VS počas volebnej kampane. Prokuratúra by mala podľa neho preveriť, či nedošlo k viacerým trestným činom, a to zneužívanie právomocí verejného činiteľa, neprekazenie trestného činu alebo ohrozenie utajenej skutočnosti.

Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) nechce špekulovať nad relevantnosťou Matovičových výrokov na sociálnej sieti, ktorými sa zmieňuje o možných snahách vnútorne rozkladať OĽaNO v predvolebnom období.

„Na statusy sa pýtajte pána premiéra, možno on disponuje informáciami, ktoré nemám ani ja,” povedal Naď a zároveň zdôraznil, že ak by sa preukázalo, že VS naozaj vyvíjalo aktivity ovplyvňujúce vnútropolitickú činnosť, išlo by o škandál, “aký nemá páru”.

„Malo by to zásadné aj trestnoprávne dôsledky,” povedal minister.

Naď: Ak by sa potvrdilo, že vojenské spravodajstvo malo snahu rozvracať politickú stranu pred voľbami, môže to mať aj trestnoprávne následky

- Reklama -