Kauza Kuciak: Zsuzsová označila v záverečnej reči objednávateľa vraždy

1
Obžalovaná Alena Zsuzsová. Foto: TASR

Objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka je Zoltán Andruskó, ktorý mal z objednávky krivo obviniť Mariana Kočnera. Vo svojej záverečnej reči to uviedla Alena Zsuzsová. Hoci sa cíti nevinná, je presvedčená, že bude odsúdená.

Vo svojej reči sa vyjadrovala najmä k výpovediam Zoltána Andruskóa. Rozporovala jeho tvrdenia, napríklad o dlhu, ktorý mal byť zmazaný vraždou novinára. Andruskó jej údajne aj po vražde dlhoval peniaze.

Zsuzsová si zároveň myslí, že Andruskó skutočne videl fotky zo sledovania Jána Kuciaka, nie však tie, ktoré vyhotovilo sledovacie komando Petra Tótha pre Mariana Kočnera. Narážala na možné prepojenia, ktoré mohli stáť za motívom vraždy.

Časť výpovede venovala obžalovaná aj dňu jej zadržania v septembri 2018. Tvrdí, že sa ju snažili operatívci NAKA presvedčiť, aby svedčila proti Marianovi Kočnerovi. Ponúkať jej mali rovnakú dohodu, akú ponúkali Andruskóovi, neskôr sa jej mali aj vyhrážať doživotím vo väzení.

V Threeme podľa nej žiadne dôkazy o vražde novinára nie sú a šifry splnomocnencov považuje za ich posadnutosť.

„Úvahy, domnienky a fabulácie nie sú žiaden dôkaz. Dôkaz je reálny text, ktorý hovorí, že s vraždou Jána Kuciaka nemám nič spoločné,” doplnila Zsuzsová.

„Je mi úplne jasné, že ma tento senát uzná vinnou aj bez jediného dôkazu voči mojej osobe, pretože si to tlak médií vyžaduje,” uviedla Zsuzsová v závere.

- Reklama -

1 komentár

  1. Dobre urobila. A ešte jedna vec keď sa dotyčný priznal? tak čo už on má s tým? Veď ju do toho iba zatiahli aby krivo vypovedala proti Koč_nerovi ako sme mali sami možnosť sledovať. Tie prepisy z telefónov nič nedokazujú a navyše sú spochybnené!!! Spochybnila ich samotná firma ktorá dala danú aplikáciu na trh, lebo potvrdila, že je možné s komunikáciou manipulovať!!! Toto sú fakty!!! Toto nie je výmysel niekoho. Niekoho ako vyšetrovateľov ktorí si jednotlivú komunikáciu medzi obvinenými vysvetľujú po svojom. Mali by sa dať zrejme začať liečiť. Spájanie sneženia a zubov z vraždou je už fakt silná káva. To iba idiot môže niečo takéto brať vážne v tak závažnom prípade ako je vražda!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.