Boroš už nie je riaditeľom Národného parku Muránska planina

0
odvolaný riaditeľ Národného parku Muránska planina Milan Boroš (Foto:TASR)

Poverený generálny riaditeľ Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Daniel Baláž v piatok (17. 7.) odvolal riaditeľa Národného parku Muránska planina Milana Boroša. Dôvodom bola podľa Baláža napätá situácia v regióne pre zonáciu planiny. ŠOP vyhlási v najbližšom čase na post výberové konanie.

„Odvolanie Boroša bolo výsledkom vývoja situácie ohľadom zonácie NP Muránska planina. Predovšetkým napätá situácia v regióne a neochota dotknutých subjektov pokračovať v rokovaniach so súčasným vedením národného parku, boli podnetom k personálnej zmene na riadiacej pozícii,” uviedol Baláž. Z rokovaní ministerstvo životného prostredia a pôdohospodárstva s odborníkmi a zástupcami samospráv vyplynulo, že pre úspešné zvládnutie zonácie je potrebné naštartovať v regióne rozvojové projekty, hovorí Baláž. Podotkol, že si to vyžaduje vzájomnú spoluprácu všetkých zainteresovaných.

ŠOP plánuje obsadiť miesto riaditeľa správy Národného parku Muránska planina vo výberovom konaní. Jedným z kritérií bude predloženie stratégie rozvoja spolupráce národného parku s regiónom a miestnymi komunitami.

„Akceptáciu riaditeľa národného parku v regióne považujeme za dôležitú, preto uvažujeme s účasťou zástupcu regiónu aj vo výberovej komisii,“ povedal Baláž.

- Reklama -