VIDEO Matovič: Od soboty sa ruší zákaz nedeľného predaja. Rúšok sa nezbavíme

1
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) a vpravo hlavný hygienik SR Ján Mikas počas tlačovej konferencie k výsledkom aktuálneho rokovania konzília odborníkov - epidemiológov 19. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR

Predseda vlády Igor Matovič informoval v piatok ráno spolu s hlavným hygienikom Mikasom a inými odborníkmi o ďalšom uvoľňovaní opatrení a  fungovaní  krajiny.

Od soboty 20.6. sa ruší zákaz nedeľného predaja. Dezinfekcia a sanita predajní však ostáva povinná. “Je na nich ako si ten priestor na sanitáciu vytvoria,” uviedla hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre epidemiológiu Henrieta Hudečková. Matovič si však želá, aby najmä mladé predavačky s malými deťmi mali voľné nedele. “Doprajme im voľnú nedeľu, aby mohli byť so svojimi rodinami,” uviedol Matovič. Ako doplnil, “srdiečko mi bije po voľnej nedeli,” ale nechce riskovať odchod Sulíkovej SaS z vlády.

Rúška a povinnosť ich nosenia ostáva naďalej v interiéroch či vo verejnej doprave.  „Rúška sa tak ľahko nezbavíme, je to možno na niekoľko rokov, možno doživotne,“ povedala hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre epidemiológiu Henrieta Hudečková.

Do škôl sa budú môcť vrátiť aj študenti stredných škôl a žiaci druhého stupňa na základných školách. V školách nemusia nosiť rúška.

Deti na školách nebudú musieť nosiť rúška.

Od júla vláda povoľuje aj verejné podujatia nad tisíc účastníkov, ale je povinnosť šachovnicového sedenia. Kapacita sedadiel musí byť obsadená na maximálne 50 percent.

Od soboty od šiestej ráno bude možné voľne cestovať do Poľska. Premiér Igor Matovič ale varoval, aby ľudia zvážili cestu do Sliezska, kde je výskyt covid-19 vyšší.

- Reklama -

1 komentár

  1. Šašo Mat_tovič ustupuje a zrádza voličov!!! Teraz mu je to už jedno. Dosiahol to o čom sa mu ani len nesnívalo, že bude premiér. Tak teraz sa tam bude držať zubami nechtami, i keď by jeho koaliční spojenci rozkradli a rozpredali to čo nám ešte ostalo z našej krásnej Slovenskej zemi. No a teraz sa vy čo ste ho volili môžete isť pásť. Dobre vám tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.