Tragédia v Pakistane. Haváriu dopravného lietadlo prežili dvaja

    0
    Hasiči na mieste pádu dopravného lietadla spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA) v obývanej oblasti pri pakistanskom meste Karáči (Autor: TASR)

    Podľa najnovších údajov úradu pre civilné letectvo bolo na palube 91 pasažierov a sedem členov posádky. Predstavitelia letiska v meste Láhaur, odkiaľ lietadlo štartovalo, predtým informovali o 107 osobách na palube.

    Podľa lokálnych televíznych staníc zranenia utrpeli traja ľudia, ktorí sedeli v prvom rade sedadiel. Medzi preživšími je podľa Geo TV aj riaditeľ Bank of Punjab Zafar Masúd, ktorého z miesta havárie odniesli na nosidlách. Previezli ho do nemocnice a jeho stav je stabilizovaný.

    Záchranári zatiaľ objavili najmenej 17 mŕtvych tiel a šesť zranených; sú medzi zrejme aj osoby, ktoré sa v čase pádu lietadla nachádzali na zemi. Okolie miesta havárie uzavreli policajti a vojaci s ochrannými rúškami na tvárach.

    Lietadlo typu Airbus A320 štátnej leteckej spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA) sa zrútilo tesne pred pristátím na medzinárodnom letisku v Karáči.

    Pri páde stroja bolo poškodených najmenej päť alebo šesť domov v husto obývanej chudobnej štvrti Karáči. Domy následne začali horieť.

    Pilot lietadla vyslal núdzový signál s tým, že došlo k zlyhaniu jedného z motorov, a pred haváriou uskutočnil dva alebo tri pokusy o pristátie.

    - Reklama -