Rozhodujme si sami o tom, ako si budeme spravovať krajinu. Sulík v súvislosti s okupáciou v roku 1968 vystríha pred Ruskom. Ale aj pred USA či Európou

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    V komentári pre portál hnonline.sk kritizuje Rusov, že obsadili našu krajinu. A to z jedného dôvodu – vedenie štátu malo inú predstavu o spoločenskom usporiadaní ako Rusko. Podľa Sulíka má v sebe táto udalosť jasný odkaz. „Dávajme si pozor, aby sme si my sami rozhodovali, ako si budeme našu krajinu spravovať,“ dodáva s tým, aby sme nemali príliš dobré vzťahy s Ruskom, pretože by sa mohol stať podobný scenár ako v auguste 1968. A teda, že by sme o svojich záujmoch už nerozhodovali my, ale niekto iný.

    Ako však dopĺňa, nejde o výstrahu iba na stranu Ruska, ale aj USA či Európy. „V slovenskej politike sa pohybuje dosť zbabelcov, ktorí nemajú tú silu povedať nie, ktorí sa neodvážia skutočne hájiť záujmy Slovenska. V prvom rade Slovenska. Tí to potom skrývajú za takzvanú geopolitiku,“ uvádza Sulík s tým, že politici by prv mali hľadieť na záujmy občanov Slovenska napriek tomu, že sme členom Európskej únie.

    Podpora Grécku

    Šéf SaS vo svojom komentári rovnako kritizuje aj našu pomoc pre Grécko či tlak zo strany Nemecka voči prijímaniu migrantov. „Neexistoval a neexistuje žiaden racionálny argument pre vystavovanie neodvolateľných a bezpodmienečných záruk pre Grécko, ktoré sa dňom vystavenia stávajú súčasťou nášho verejného dlhu, rovnako ako neexistuje žiaden racionálny argument pre masové prijímanie migrantov,“ vysvetľuje.

    Podľa Sulíka však existuje mnoho dôvodov, prečo hájiť najmä záujmy občanov Slovenska. Konkrétne preto, že zdieľame jedno územie, v ktorom máme rovnaké dane, zákony a rovnakú reč.

    „Preto považujem za mimoriadne dôležité a vnímam to ako moje politické poslanie dávať si pozor, aby sme o slobodu neprichádzali, naopak, aby jej miera rástla. Samozrejme, že mám na mysli občanov, ktorých ako politik zastupujem. To je skutočný liberál napriek tomu, že v krajinách západnej Európy si tento pekný pojem osvojili neomarxisti,“ konštatuje na záver s dôvetkom, že v utorok 21. augusta uplynie práve desať rokov od rozhodnutia Sulíka založiť SaS, čo však nebol plán, ale náhoda. Náhoda, ktorá predurčila poslanie strany Sloboda a Solidarita.”

    - Reklama -