Šéf Fondu na podporu umenia sa nezmení. Kovalčík bol jediným kandidátom

    0
    Na snímke súčasný a zároveň novozvolený riaditeľ Fondu na podporu umenia Jozef Kovalčík počas prezentácie 15. mája 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Kovalčík, ktorý bol jediným kandidátom prihláseným do výberového konania, označil pri prezentácii svojej vízie viacero priorít.

    “V rámci podpornej činnosti fondu bude potrebné zamerať sa na vzdelávanie najmä začínajúcich žiadateľov o finančnú podporu z FPU v rámci správneho podávania žiadostí. Žiadatelia by tiež mali viac pracovať so svojou cieľovou skupinou. Dôležitá je aj spolupráca so samosprávami. Najmä v činnosti knižníc,” uviedol Kovalčík.

    Dodal, že je nevyhnutné, aby sa otvoril priestor aj na nové projekty. Posudzovanie projektov by podľa neho malo zohľadňovať najmä ich relevantnosť pre sociálnu skupinu a komunitu, pre ktorú sú určené.

    Za jednu z priorít označil aj zavedenie efektívnejších funkcionalít v rámci registračného systému umožňujúcich nominovanie členov odborných komisií.

    Chce sa venovať takisto rozvoju už rozbehnutej spolupráce s fondom Arts Council Norway, ako aj nadviazaniu kooperácie s podobnými inštitúciami v krajinách Európskej únie, Afrike a Ázii. 

    Voľba riaditeľa FPU sa uskutočnila v súvislosti s končiacim sa funkčným obdobím súčasného šéfa.

    “V stanovenom termíne mohli kandidáti posielať prihlášky spolu s vypracovaným projektom riadenia a rozvoja FPU,” dodala hovorkyňa FPU Petra Kňazeová.

    Fond na podporu umenia je verejnoprávna inštitúcia zabezpečujúca podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu.

    - Reklama -