Za vyššiu plácu menej práce, pán Crmoman?

Branislav Kočan (vľavo) a Vladimír Crmoman, Iniciatíva slovenských učiteľov (Autor: TASR)

SKU informovala, že do protestu sa cez ich internetovnú aplikáciu zapojilo 1100 škôl. Pravda je však taká, že do aplikácie sa dokáže zaregistrovať ktokoľvek, dokonca aj malé dieťa a pod vymysleným menom či názvom školy. Ktokoľvek môže takto naklonovať účastníkov protestu a umelo zvýšiť ich počty.

Na čele týchto fantómových klikačov stojí Vladimír Crmoman. Reční nielen za školákov, vystúpil aj na proteste farmárov na ich podporu. Jeho občianske združenie Slovenská komora učiteľov, ktorá parazituje na pomenovaní komora (tie ozajstné sú zriadené zákonom), má sídlo na Spojenej škole Novohradská.

Tej, ktorá nedávno takmer zorganizovala Gender swap day, teda deň, v ktorom dominovalo prezliekanie sa za opačné pohlavie. Je to zároveň škola, ktorá pre elitných žiakov poskytuje vzdelanie v anglickom jazyku. Každý rok od 1995 dostávajú prostredníctvom ministerstva školstva 500 000 eur naviac, kedže vzdelávajú v cudzom jazyku prominentné deti.

Vladimír Crmoman učí na Novohradskej deti prominentov a vedúcich pracovníkov zahraničných spoločností od 10 do 16 rokov. Zo spomínaných 500 000 eur ide 414 000 eur na platy učiteľov.

Crmoman okrem vyššieho platu za učenie hudby ani nedodržiava svoj pracovný čas. Ako každý zamestnanec musí dodržiavať 37,5-hodinový pracovný čas. Keďže od 2. mája do 9. mája každý pracovný deň protestoval pred NR SR, nemohol naplniť svoj pracovný fond. Za vyššiu plácu menej práce.

Autor: Nadežda Grolmusová

 
- Reklama -