Súd rozhodol, že mladý Róm pôjde za mreže. Útočník, ktorý dokopal hasiča v Kokave, podal sťažnosť

    0
    Ilustračné foto (Autor: TASR)

    “Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Lučenec rozhodol o vzatí do väzby obvineného mladistvého Dominika O. z dôvodu tzv. preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti,” uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová.

    Dodala, že rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Banskej Bystrici.

    K uvedenému útoku došlo na Nový rok približne dve hodiny po polnoci. Napadnutý muž pri fyzickom útoku mladíka podľa polície utrpel vážne zranenia, ktoré si vyžiadali jeho hospitalizáciu v nemocnici.

    Dal mu dve rany, kopačky, tiež do tváre, spomína družka obete

    Podľa informácií portálu TV Markíza, tvnoviny.sk, obeťou útoku je hasič Adrián a obvineným je mladý Róm.

    Okolnosti, ktoré brutálnemu útoku predchádzali, popisuje spravodajský web tak, že “Adrián vyšiel pred dom a videl skupinu mladých, ktorým údajne chcel zaželať všetko dobré.” 

    „Zrazu ho napadol nejaký Róm, dal mu dve rany, vtom dostal ešte kopačky, tiež do tváre,” spomína pre TV Markíza na incident družka dobitého muža.

    Sever Markízy uváza aj podrobnosti k zraneniam: Muž má vážne poranenia na tvári, silný otras mozgu, vybité zuby, zlomenú čelusť a nos.

    Autor: TASR/GG

    - Reklama -