Čo priniesli domové prehliadky? Bödörovi zobrali telefón. Pellegirini: Na Slovensku nie je nikto chránená osoba

    0
    Na snímke nitriansky podnikateľ a predvolaný svedok Norbert Bödör prichádza na pojednávanie. (Autor: TASR)

    „Som veľmi rád, že aj dnes je od rána slovenská verejnosť svedkom, že nikto na Slovensku nie je chránenou osobu a že sa dnes ráno uskutočnila akcia s názvom Hmla,“ uviedol premiér.

    Dodal, že on a jeho kolegovia vrátane policajtov a prokurátorov sa po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej správali zodpovedne, keď sa nenechali vyrušiť mediálnymi tlakmi o tom, že sa nič nevyšetrí. 

    Pellegrini je rád, že môže prezentovať opak, vzhľadom na to, že sú na Špecializovanom trestnom súde podľa neho obžalovaní pravdepodobní vykonávatelia aj objednávateľ vraždy novinára. Dokazovať to má aj stredajšia razia u sudcov. 

    „Nikdy som túto tragickú udalosť nezneužíval na robenie politiky,” uviedol premiér s tým, že to skôr robila opozícia, ktorá “tancovala na hroboch obetí”.

    Bödör bez telefónu a iných “nešpecifikovaných” vecí

    Nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi zaistila polícia počas stredajšej domovej prehliadky mobilný telefón a iné veci, obvinený však nie je. TASR o tom informoval jeho právny zástupca Adrián Kucek.

    Domová prehliadka bola podľa Kuceka u Bödöra už ukončená. Výsledkom podľa advokáta nemalo byť nájdenie podozrivých predmetov, policajti si však mali odniesť jeho mobilný telefón a iné nešpecifikované veci.

    Obvinený Bödör naďalej nie je, prehliadku mu robili v postavení svedka.

    Bödör vypovedal minulý týždeň pred senátom Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

    Prokurátor a splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic ho chcel konfrontovať aj s Threemou Mariana Kočnera, v ktorej si s ním mal písať o vynášaní informácií z prostredia Policajného zboru.

    Polícia v stredu zasahovala aj u viacerých sudcov, medzi nimi sú i Monika Jankovská, Andrea Haitová, Denisa Cviková či Vladimír Sklenka.

    - Reklama -