Slová, po ktorých mnohým politikom zhorkne v ústach. Za úspechom kotlebovcov sú štandardné strany zahľadené do seba, zhodujú sa odborníci

    0
    Marian Kotleba. (Autor: Youtube: Reprofoto/Kotleba-ĽSNS)

    “Štandardné strany, ktoré by mali riešiť problémy ľudí, sa možno príliš zahľadeli do seba a nechali priestor takýmto, s prepáčením, magorom,” povedal Šimko, pričom hovoril o stranách z koalície aj opozície.

    “Do značnej miery zabudli na to, čo je ich hlavným poslaním. My, keď sme začínali pred x rokmi, najazdili sme tisícky kilometrov po Slovensku, počúvali sme ľudí, dnes to už politici nerobia. Namiesto toho, aby sa starali o občana, sa starajú sami o seba,” doplnil Šimko. Kotlebovci podľa neho získavajú aj na tom, že chodia medzi ľudí a hovoria s nimi priamo.

    Abrahám hovorí aj o zlom volebnom systéme. “Žiadny poslanec nemá svoj okrsok, kde by sa musel každý týždeň pozrieť do očí svojich ľudí, je to 150 anonymných ľudí. Kotlebovci aj bez okrskov chodia medzi ľudí, to je ich náplň. Ostatné strany, koaličné a opozičné, sa pchajú len do médií a myslia si, že to stačí. Nestačí,” vyhlásil Abrahám.

    Podľa neho Kotlebu ľudia nevnímajú ako fašistu, ani jeho voliči nie sú prevažne vyznávači Hitlera či Tisa. “Sú to ľudia, ktorí si myslia, že Kotleba môže urobiť poriadok s garnitúrou, ktorá pre nich nič neurobila,” vysvetlil Abrahám. Podľa neho politici neriešia veci, ktoré ľudí skutočne trápia. “Politická garnitúra sa venuje len sama sebe,” doplnil.

    Pokiaľ ide o návrh na rozpustenie ĽSNS, ktorý dal generálny prokurátor Jaromír Čižnár na Najvyšší súd SR, podľa Šimka išlo o normálny právny krok. “Zákony by mali platiť pre každého rovnako,” povedal. Abrahám sa nazdáva, že nejde celkom o bežnú vec, keďže ĽSNS je parlamentná strana. Súhlasí, že zákon musí platiť pre všetkých rovnako. Zároveň poukazuje, že Čižnár podľa neho neurobil za posledné roky poriadne nič, ale zrazu prichádza s návrhom na rozpustenie ĽSNS. Môže to podľa Abraháma pôsobiť, ako by to bola politická objednávka. “Ide o stranu, ktorá má extrémistické názory a vízie,” pripomenul Šimko.

    Abrahám poukazuje na otázku poslaneckého mandátu v prípade zrušenia ĽSNS. Šimko doplnil, že to je vyriešená vec, mandáty poslancom zostanú aj po zrušení strany, len na ich miesto nebude môcť nastúpiť náhradník, ak by niektorý poslanec mandát stratil.

    - Reklama -