Zúfalý Hlina. Jeho výzvy ostávajú bez ohlasu. Vie, aké bilbordy by sa zišli na Slovensku

    0
    Alojz Hlina (Autor: Jozef Hübel)

    „Viem, že v dnešnej dobe, keď stránky novín plnia výsledky plastických chirurgov, nič neriešiace hádky z parlamentnej siene a Dom Perignonom obliaty socialistický manifest dokonalých socialistov, zaujať niečím takým, čo má reálny dosah na desaťtisíce rodín na Slovensku, je ťažké. Som však vytrvalý, tak to opäť skúsim,“ začína zostra svoj komentár na aktuálne.sk líder KDH Alojz Hlina.

    Píše o odchode Pohotovosti, čo je podľa jeho slov najväčšia úžernícka nebankovka. „Ešte aby náhodou niekomu nevybehla slza či nezačal nariekať nad tým, že Slovensko neumožňuje úžerníkom robiť úžeru. Je potrebné povedať jedno. Pohotovosť neodchádza. Pohotovosť uteká,“ tvrdí. Ako ďalej uvádza, ak by u nás platilo právo, utiekli by už dávno. „To, že utekajú až teraz, je preto, že sme spolu s kolegom Paľom Zajacom donútili Smer prijať zákony, ktoré ochraňujú ľudí,“ informuje.

    Neplače, len konštatuje

    Hlina poukazuje na skutočnosť, že jeho výzva, aby sa ľudia bránili, a tiež výzva pre Žitňanskú, aby imidž štátu napravila a občanom tak pomohla brániť sa, nezaznela v žiadnych médiách. „Neplačem, len konštatujem. Som si vedomý, že prebiť správu o plastickej operácii Kucherenko je na Slovensku v zásade nemožné,“ píše v komentári. Líder KDH sa so žiadosťami obracia aj na ľudí. „Prosím tých, ktorí si prípadne tento komentár prečítajú, pomôžte! Povedzte ľuďom, ktorým ničia životy úžerníci, nech sa bránia!“

    Ako pripomína, potom ako sa niektoré zákony upravili, je veľa zmlúv s nebankovkami neplatných. Hlina prichádza s nápadom. „Štát by mal objednať stovky bilbordov pre Slovensko s textom: Obete úžery, súďte sa! Nehanbite sa!“ Ľudí vyzýva, aby sa súdili. Dokonca pripomína, že súdny poplatok spotrebiteľ neplatí. „Mimochodom, ak sa obete úžerníkov začnú súdiť, poväčšinou ich úžerníci kontaktujú a ponúkajú dohodu,“ uvádza.

    Hlina dúfa, že Žitňanská vystúpi aspoň vo verejnoprávnych médiách a odporučí ľudom, aby sa bránili. Tiež očakáva, že Ministerstvo spravodlivosti SR vytvorí a ponúkne jednoduchý návod právnej pomoci o tom, ako sa obete úžery majú brániť.

    „Niektorí politici na Slovensku dlho, veľmi dlho, poskytovali ochranu úžerníkom. Teraz majú politici jedinečnú možnosť ľuďom pomôcť. Sledujte, ktorý z nich to urobí,“ uzatvára.

    Autor: luc

     

    - Reklama -