Pre niektorých sú pravidlá na to, aby sa porušovali. Pre Kotlebove „hliadky“ to platí aj o zákazoch

    0
    Kotlebovci rozbehli nové vlakové hliadky na východnom Slovensku (Autor: ĽS-NS)

    „Nikto nemôže nahrádzať v tomto štáte políciu ani sa tak tváriť,“ vyhlásila v tom čase ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Na základe nového prepravného poriadku túto činnosť politickej strany zakázali aj železnice, píše portál Aktuálne.sk.

    Vyzerá to tak, že zbytočne plytvajú svoj čas a námahu. Poslanec ĽS NS Milan Mazurek tvrdí, že „hliadky fungujú nepretržite aj napriek všetkým neprajníkom z vlády alebo mimovládnych organizácií platených zahraničím. Akurát s novinkou, že všetci členovia hliadky sa musia pravidelne legitimovať príslušníkom policajného zboru. Ak si ale myslia, že týmto nás zastrašia, tak sú nanajvýš naivní“.

    ZSSK nesmú podľa zákona z prepravy vylúčiť človeka, ktorý v podstate len sedí v oblečení s nápisom politickej strany. K takému kroku by mohlo dôjsť len vtedy, ak by sa snažili politicky vplývať na iných cestujúcich, prípadne, ak by vytvárali marketingové aktivity. Doteraz sa tak nestalo.

    „Tieto osoby cestujú s platnými cestovnými lístkami ako obyčajní cestujúci a zatiaľ nebola z ich strany zaznamenaná činnosť smerujúca k aktívnej propagácii uvedenej politickej strany (okrem oblečených tričiek) a ani činnosť smerom na ochranu cestujúcich. Policajný zbor voči týmto osobám uplatňuje rovnaké oprávnenia, vrátane kontrol totožnosti ako voči iným cestujúcim,“ povedal pre Aktuálne.sk Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru SR.

    Dodal, že len zamestnanci dopravcu, vrátane personálu, majú oprávnenie na vykonávanie kontroly dodržiavania cestovného poriadku. 

    Autor: mor

    - Reklama -