Migrant v Nemecku brutálne zaútočil na manželku. Chcel ju upáliť zaživa. Pozrite sa, ako dopadol

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Štyridsaťpäťročný sýrsky žiadateľ o azyl polial ženu látkou, ktorá zvyšuje intenzitu plameňov, a hodlal ju zapáliť. Nakoniec sa však dostal oheň mimo jeho kontroly a sám sa stal jeho obeťou. Ťažko zranenú ženu previezol záchranný vrtuľník do najbližšej nemocnice, kde bojuje o život. Manželský pár už žil odlúčene a priamo v tejto utečeneckej ubytovni bývala iba tridsaťjedenročná žena a ich tri deti. Oheň sa postupne rozšíril po celej budove a zranil ďalších dvoch zo štrnástich tunajších obyvateľov.

    Horelo aj v bavorskom mestečku

    Ako uviedla miestna polícia, manželský pár zo Sýrie mal za sebou celý rad konfliktov a muž už niekoľkokrát predtým porušil nemecké zákony. K zapáleniu utečeneckej ubytovne došlo pred niekoľkými dňami aj v bavorskom mestečku Gössweinstein. Hoci v tomto prípade údajne nešlo o úmyselné zapálenie a nešťastná udalosť si nevyžiadala ľudské životy. Oheň podľa svedkov vznikol pri neopatrnej manipulácii s vodnou fajkou, ktorú si chceli zapáliť dvaja tamojší obyvatelia.

    Vyšetrovatelia už zo založenia požiaru obvinili osemnásťročného a dvadsaťročného žiadateľa o azyl. Obaja by mali byť súdení za podpaľačstvo z nedbanlivosti, ale keďže vyšetrovateľom podávajú protichodné informácie, celý prípad sa tým značne zamotáva. Požiar sa v každom prípade po budove rozšíril veľmi rýchlo a jej osem obyvateľov, somálska žena so svojím synom a sýrska rodina, prišlo v niekoľkých minútach o všetok svoj majetok vrátane oblečenia a osobných vecí.

    Škoda vo výške 100 000 eur

    Ubytovňa azylu bola vážne poškodená a podľa expertov tak vznikla škoda vo výške až 100 000 eur. Hasiči síce na miesto dorazili do niekoľkých minút, ale budovu sa im zachrániť nepodarilo. Aspoň však zamedzili rozšíreniu ohňa do okolitých budov. Vyšetrovatelia pracujú s viacerými verziami a v hre je aj úmyselné založenie požiaru alebo možné xenofóbne aspekty. Celý prípad bol pre mnohé nejasnosti dokonca zverený nie miestnym orgánom, ale bavorskej štátnej polícii.

    Ako uvádza internetový server Nordbayern, miestni obyvatelia si zatiaľ s podozreniami vyšetrovateľov nelámu hlavu a sú postihnutým utečencom vo všetkých smeroch nápomocní. Bol už založený fond, v rámci ktorého ľudia zhromažďujú topánky aj oblečenie. Popritom sa vyberajú peniaze na nákup hygienických predmetov a potravín. Vzhľadom na to, že utečenci sú súčasťou našej komunity, ochota tunajších občanov im pomôcť je skutočne enormná,“ uviedol azylový úradník Rainer Polster.

    - Reklama -