Kontroverzný podnikateľ Bašternák prehovoril. So žiadnymi politikmi sa vraj nepozná. Politici sa ale poznajú s ním

    0
    Firma Ladislava Bašternáka na Tupého. (Autor: pk)

    Pred pár mesiacmi mal Bašternák vo svojej vile pod Slavínom, ale aj vo svojej firme, policajnú návštevu. Napriek tomu sa tomuto slovenskému stavebnému „magnátovi“ dobre darí. Nasvedčuje tomu aj fakt, že len 150 metrov od komplexu Bonaparte, v ktorom býva samotný premiér Robert Fico, Bašternák stavia novú vilu.

    „Samozrejme, že to odmietam,“ vyjadril sa podnikateľ na margo obvinení z daňových podvodov cez telefón. V televíznej reportáži prezradil viac aj na adresu jeho údajných kontaktov so smeráckou politickou elitou. „Ja som ministrovi nič nepredával. Predávali sa akcie. Ja sa so žiadnym politikom nestretávam, nestýkam. Naozaj si žijem úbohý život,“ argumentuje.

    Bašternákove tvrdenia sú ale atakované skoršími vyhláseniami niektorých politikov zo Smeru. Minister Kaliňák prezradil, že podnikateľa „len“ pozná. Poznať sa s ním má aj podpredseda parlamentu Martin Glváč. Sused Ladislava Bašternáka Milan Kňažko zase tvrdil, že k podnikateľovi chodil „ako na klavír“ exminister dopravy Ján Počiatek.

    - Reklama -