Otrasná pravda a Bill Clinton. Profesor siaha na boľavé a krvavé miesto

    0
    Profesor Rajko Doleček (Autor: Radim Panenka)

    Na úvod svojho textu uvádza Doleček meno jedného zo spoluzakladateľov SDA Ibrána Mustafiča. Tento predák bosniansko-hercegovských moslimov bol podľa Dolečka pre moslimov “čiernou ovcou”.

    “Moslimovia na neho spáchali niekoľko atentátov, po jednom sotva prežil. Po vstupe armády Srbov do Srebrenice ho zajali a vymenili za srbského plukovníka Aleksa Krsmanovića. Vo svojich publikáciách ukazuje úplne iný obraz diania v Srebrenici, než ako to po svete šíri západná propaganda,” podotýka Doleček. Následne uvádza, že Mustafič opisuje moslimskú mafiu, ktorá plne kontrolovala politický aj ekonomický život a doslova rozhodovala o živote a smrti ľudí z obkľúčeného mesta v rokoch 1993 – 1995. Mafia podľa neho neváhala fyzicky likvidovať svojich odporcov.

    Mnoho ľudí ešte mohlo žiť

    Doleček si tiež všíma, že Mustafič kritizoval opakované a početné vražedné vpády moslimského vojska (28. divízia) pod velením Nasira Oriča zo Srebrenice do srbských dedín východnej Bosny. Vraj tiež vyhlásil, že bez týchto výpadov mohlo ešte množstvo ľudí žiť. Mustafič podľa všetkého tiež uviedol, že Srebrenica nebola nikdy demilitarizovaná, ako to bolo dohodnuté so srbskou stranou v roku 1993. “Prezidentský úrad Aliju Izetbegoviča a generálny štáb moslimskej armády v Sarajeve zneužívali Srebrenicu na svoje politické hry. V Srebrenici dochádzalo k situáciám, keď moslimovia vraždili moslimov,” konštatuje Doleček.

    “V septembri 1993 dokonca Izetbegovič tvrdil, že mu prezident Clinton navrhol, aby Srbov do Srebrenice pustil. Tí by tam povraždili 5000 moslimov, a USA by potom mali zámienku na vyhlásenie vojny Srbsku,” spomína Doleček. Toto vraj potvrdil aj bývalý šéf polície v Srebrenici Hakija Meholjič.

    “Keď táto akcia nevyšla, podobný pokus neskôr zopakovala aj Madeleine Albrightová, zvaná aj mäsiarka z Balkánu. V auguste 1995 totiž predviedla zábery amerických špionážnych lietadiel nad oblasťou Srebrenici, kde sa mali stať údajné masakre zajatých moslimov. Albrightová nikdy nedovolila, aby boli tieto zapožičané na podrobnejšie preverenie,” povedal Doleček.

    Prsty v tom vraj mal aj Clinton

    Podľa Mustafiča bola celá genocída moslimov dohovorená medzi Clintonom a Izetbegovičom. “Genocída sa mala uskutočniť hlavne počas prebíjania sa z obkľúčenia 28. moslimskej divízie zo Srebrenice do Tuzly, okolo 11. júla 1995. Pre túto príležitosť bol údajne pripravený zoznam tých moslimov, ktorí za žiadnu cenu nesmú dosiahnuť slobodné teritórium Tuzly živí,” zmienil sa Doleček.

    “O zabíjaní moslimov moslimami hovoril aj generál Mladič, bola to známa skutočnosť. Mustafič tiež uvádza, že mnohí ľudia okolo Izetbegoviča už od leta 1992 plánovali akcie, v ktorých by bolo nutné v rámci propagandy vidieť čo najviac mŕtvych medzi bosnianskymi moslimami,” hovorí Doleček s tým, že ako najväčší zločin tých čias vníma situáciu, keď do Memoriálneho centra s pozostatkami údajne Srbmi povraždených moslimov vkročil v roku 2003 Bill Clinton. “Bola to chvíľa, keď sa zločinec vrátil na miesto zločinu. Podľa Mustafiča bol tento zločin oveľa väčší než ten, uskutočnený v roku 1995,” podotkol Doleček s tým, že absolútnym a trápnym nedostatkom v údajoch o masakri okolo Srebrenice je skutočnosť, že správy Západu a, pochopiteľne, aj moslimských a chorvátskych zdrojov vôbec neuvádzajú už pred tým veľké vraždenie srbských obyvateľov východnej Bosny, okolo Srebrenice.

    Aká hra sa tu hrala?

    “Pri páde Srebrenice je zarážajúce, že moslimské vojsko 11. júla 1995 nekládlo srbskej jednotke, obsadzujúcej oblasť, prakticky žiadny odpor, aj keď malo výraznú početnú prevahu, rádovo 4000 – 5500 ku 1500 srbských vojakov + 4 tanky. Dvadsiata ôsma moslimská divízia nepoužila ani protitankové zbrane, ktorých mala dostatok,” opisuje tiež lekár.

    “Podľa mienky vojenského pozorovateľa OSN Carlosa Martinesa Branca bolo nevysvetliteľné, prečo moslimské jednotky v Srebrenici napriek svojej početnej prevahu a pre obranu výhodnému terénu, nebojovali. Aká hra sa tu hrala? Zatiaľ nebol zistený jediný rozkaz srbského velenia k popravám. Kto ich prikázal?” Uzavrel otázkami profesor. Originálny text Rajka Dolečka si môžete prečítať TU

    - Reklama -