Ale, ale. Prídu Obyčajní o osobnosť? Aliancia Fair-play zvažuje, že poslancovi Suchánkovi odoberie ocenenie Biela vrana

    0
    Zuzana Wienk, Programová riaditeľka Aliancie Fair-play (Autor: SITA)
    Dôvodom na odobratie ocenenia má byť fakt, že Suchánek trval na zmluve na predražené cétečko so spoločnosťou Siemens. Suchánek bol vtedy ako chirurg zároveň aj členom výberovej komisie a presadzoval nákup cétečka od Siemensu napriek tomu, že firma ponúkala prístroj, ktorý podľa špecifikácií ani neexistuje. 
     
    Piešťanská nemocnica chcela CT prístroj za maximálne 800-tisíc eur s pokrytím 128 vrstiev, ale ponuka Siemensu bola viac ako milión eur, a firma navyše tvrdila, že jej zariadenie má pokrytie až 384 vrstiev, pričom takýto prístroj podľa portálu Pluska neexistuje. 
     
    Paradoxné je, že to bol práve Suchánek, kto upozornil na nákup predraženého CT v piešťanskej nemocnici, ale teraz mu chcú za jeho aktivity pri elektronickej aukcii Bielu vranu odobrať. Aliancia Fair-play vydá v tejto veci definitívne stanovisko na budúci týždeň. 
     
    Portál Pluska píše o tom, že pred podpisom zmluvy sa súťažou zaoberala aj vtedajšia dozorná rada nemocnice a odporučila súťaž zrušiť a zmluvu nepodpísať. Suchánek však stále trval na kúpe prístroja od Siemensu. Nemocnica napokon súťaž zrušila a vyhlásila novú.
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -