Na svete je zoznam probruselských konšpirátorov, v ktorom figuruje prezident, expremiérka či europoslanci. Autorov má v merku už aj polícia

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Slovenské hnutie obrody (SHO) zostavilo album bruselských konšpirátorov. „Uverejňujeme zoznam ľudí, ktorí pôsobia na Slovensku a svojou aktivitou prispievajú k šíreniu bruselskej propagandy na území našej vlasti,“ píše na sociálnej sieti Facebook SHO. Ako ďalej uvádza, väčšina z ľudí uverejnených v albume je platená zo zahraničia, či už americkou, alebo inou ambasádou, alebo Nadáciou otvorenej spoločnosti. „Základný pilier všetkých týchto ľudí spočíva v nenávisti voči všetkému národnému, tradičnému a morálnemu,“ píšu členovia hnutia.

    Ako informujú Aktuality.sk, Slovenské hnutie obrody (SHO) je občianske združenie, ktoré sa dlhodobo objavuje v policajných záznamoch o extrémizme. Na vytvorení albumu konšpirátorov nie je nič zlé, problémom sú nenávistné komentáre, ktoré sú pri jednotlivých fotkách. Pre Aktuality.sk to potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar. „Vytvorili album ľudí, ktorí majú proeurópske zmýšľanie, čo tomuto združeniu vadí. Keby to zostalo v tejto polohe, je to v poriadku. Ale sú tam rôzne aj vyhlásenia na adresu ľudí, ako je prezident, europoslankyňa či minister. Zaoberáme sa výrokmi, ktoré by mohli byť kvalifikované ako útok na verejného činiteľa,“ vysvetlil policajný prezident.

    Okrem konkrétnych komentujúcich môžu mať problém aj administrátori stránky. „Oni ako administrátori stránky ju vytvorili a nechali tam tieto nenávistné výroky. To môže znamenať, že s nimi nemajú problém, alebo sa s nimi dokonca môžu priamo stotožňovať,“ vysvetlil právnik Daniel Milo, ktorý sa v albume konšpirátorov tiež nachádza. Okrem Mila je tam napríklad aj prezident Andrej Kiska, europoslanci Monika Flašíková-Beňová či Boris Zala, ale aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a expremiérka Iveta Radičová.

    - Reklama -