Kamene, kusy betónu a zranení policajti. Vyvolali masové nepokoje utečencov na hraniciach a takto im to Maďari spočítali

    1
    Migranti chceli ísť z Maďarska do Rakúska. (Autor: SITA)

    Migranti pri Röszke 16. septembra napadli maďarských policajtov v snahe preraziť zábrany a vstúpiť na maďarské územie. Podľa agentúry MTI migranti vyzbrojení kameňmi a palicami prerazili hraničné zábrany, pričom maďarskí policajti zareagovali použitím slzotvorného plynu a vodného dela. Pri incidente sa zranilo 20 príslušníkov polície, z nich dvaja ťažšie. 

    Obvineného Sýrčana považujú za hlavného organizátora nepokojov. Súd dnes vypočul troch príslušníkov budapeštianskej jednotky polície nasadenej 16. septembra 2015 popoludní v Röszke. Zhodne vypovedali, že obvinený viedol dav migrantov prostredníctvom megafónu. 

    Migranti zaútočili na maďarských policajtov zo srbskej strany – cez plot hádzali kamene a kusy betónu. Policajti súdu uviedli, že nemohli voči nim zasiahnuť, pretože migranti boli na srbskom území. Preto sa stiahli v nádeji, že sa dav upokojí. Túto chvíľu však migranti využili na to, aby prelomili zátarasy a zhruba 200 z nich ilegálne vstúpilo na maďarské územie. 

    Prokuratúra obvinila okrem uvedeného Sýrčana ešte ďalších osem občanov Sýrie a jedného Iračana nielen z účasti na masových nepokojoch ale aj z ilegálneho prekročenia hraničných zábran. Medzi obvinenými je aj jedna žena. V ich prípade pokračovalo takisto dnes pojednávanie na okresnom súde v Segedíne. Verdikt vynesie súd neskôr.

    - Reklama -

    1 komentár

    1. Túto nevzdelanu čvargu treba tvrdo odmietať. Toto nie je schopné žiť v EÚ. Škoda že sa komunistické ploty zlikvidovali. Teraz by sa veľmi zišli.

    Comments are closed.