Parlament zmení každého, slovenskí ľudáci nie sú výnimkou. Mení ĽS NS po nástupe do parlamentu postoje?

    0
    Marian Kotleba (Autor: SITA)
    Kritika, ktorú v minulosti vzniesla ĽS NS na parlamentné strany, keď ešte jej poslanci nesedeli v národnej rade, mierila najmä proti systému financovania strán, rodinkárstvu či mediálnej manipulácii. Kotlebovcom prekážalo aj to, že niektorí politici zastávajú dve vysokopostavené funkcie naraz. Dnes, keď sedia poslanci ĽS NS v parlamente, je však, zdá sa, všetko inak. 
     
    Podľa denníka SME posledné kroky Kotlebovej strany naznačujú, že sa ĽS NS začína podobať na tých, ktorých kritizuje najviac a to na takzvané štandardné strany. „Pred voľbami sľubovali nereálne a nesplniteľné veci. Svedčí to tom, že títo politici nemajú úctu k svojim voličom,“ tvrdí expert na extrémizmus Daniel Milo, ktorý pôsobí na ministerstve vnútra. 

    Všetko je inak…

    V minulosti sa ľudáckym poslancom nepáčilo napríklad aj to, že Vladimír Maňka zo Smeru sedí na dvoch stoličkách, keď bol poslancom Europarlamentu aj národnej rady súčasne. Dnes však aj Marian Kotleba sedí na dvoch stoličkách podobne ako viacero jeho spolustraníkov. 
     
    Miesta, ktoré niekoľkí poslanci ĽS NS zastávajú v župe, sú podľa podpredsedu strany Milana Uhríka „ťažko vybojované“ a preto sa ich nevzdajú. Svoje funkcie v BBSK budú vykonávať údajne za minimálnu mzdu.
     
    To nie je jediná téma, v ktorej Kotlebovci po vstupe do národnej rady zmenili postoj o 180 stupňov. Ide o peniaze, ktoré ĽS NS dostala na celé volebné obdobie. Ide o vyše päť miliónov eur. Strana pritom ešte pred voľbami tvrdila, že ich nechce a prerozdelí ich na charitu. To však nie je podľa zákona možné. 
     
    „Je problém legislatívne vzdať sa príspevku, lebo tie peniaze nám musia prísť na účet, inak by ministerstvo financií porušilo zákon,“ povedal Uhrík z ĽS NS v jednej z povolebných televíznych diskusií.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -