Kto bude šéfovať rezortu zdravotníctva? Obaja nádejní kandidáti majú blízku k Smeru aj vplyvným podnikateľom. Čítajte, o koho ide

    0
    František Imrecze (Autor: SITA)
    V súvislosti s funkciou ministra zdravotníctva novej vlády sa skloňujú zatiaľ dve mená. Najhorúcejšími kandidátmi na tento post sú Tomáš Drucker a František Imrecze. Kým Drucker zastáva post riaditeľa Slovenskej pošty, Imrecze je prezidentom štátnej Finančnej správy. Obaja muži by mali byť nominantmi Smeru. 

    Drucker jednou z možností 

    Nomináciu prvého spomínaného, Tomáša Druckera, ešte včera nepriamo potvrdil šéf SNS Andrej Danko, keď pre denník SME uviedol, že podľa neho Drucker „dokázal pri riešení rôznych krízových situácii svoje schopnosti, ale pri každom rezorte je viac mien“. 
     
    Kandidáti na kreslo ministra zdravotníctva sa však k straníckemu výberu nechcú vyjadrovať. „Jediný, kto má od prezidenta mandát sformovať novú vládu, je predseda strany Smer. Návrhy formujú pravdepodobne aj ostatní predsedovia potenciálnych koaličných strán,“ povedal Drucker. Ako riaditeľ pošty nemá s riadením rezortu zdravotníctva veľké skúsenosti, ale v minulosti pôsobil ako poradca pri zlučovaní štátnej Všeobecnej a Spoločnej zdravotnej poisťovne a podieľal sa aj na spojení súkromných zdravotných poisťovní Dôvera a Apollo.
     
    Denník SME o Druckerovi píše, že má údajne blízko k Jozefovi Brhelovi, podnikateľovi, ktorý sa považuje za jedného z údajných mecenášov strany Smer. „Poznám pána Brhela približne od roku 2004,“ potvrdil Drucker. Podobne blízky vzťah má však aj k finančníkom zo skupiny J&T. „Skupinu J&T vnímam iba v rámci svojho pôsobenia ako člena dozornej rady Poštovej banky a ako minoritného akcionára cez Slovenskú poštu,“ dodal.

    Imrecze je stále v hre 

    Druhým mužom, ktorý by sa mohol stať novým ministrom zdravotníctva v pravo-ľavom koaličnom kabinete, je šéf Finančnej správy František Imrecze. Len pred pár dňami sa pritom v týždenníku Plus 7 dní objavili fotografie, na ktorých je Imrecze v spoločnosti podnikateľa a ďalšieho údajného sponzora Smeru Miroslava Výboha. Obaja muži mali spolu obedovať v jednej z luxusných bratislavských reštaurácií. 
     
    Meno František Imrecze sa pritom spomína aj v spojení s podozrením z daňového podvodu, ktorému čelí Ladislav Baštrnák. Tento podnikateľ má údajne tiež veľmi blízke vzťahy so Smerom. Práve Baštrnák je pritom podnikateľ, ktorý je za projektom Bonaparte na Hradnom vŕšku v Bratislave, kde má apartmán prenajatý aj Robert Fico. Finanačná správa pod vedením Imreczeho síce podozrenie z daňového podvodu v tomto prípade zdokumentovala a odovzdala polícii, ktorá však prípad odložila bez toho, aby vo veci vôbec začala trestné stíhanie. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -