Omyl alebo bezostyšné kupovanie hlasov voličov? Rómovia z jednej osady podporili kandidáta kontroverznej Strany TIP, ale hlasovať chceli za Fica

    0
    Rómska osada (Autor: SITA)

    Zo šestnásteho miesta kandidoval za Stranu Tip Anton Minárik, ktorý v Chminianskych Jakubovanoch predbehol ešte aj svojho predsedu a číslo jeden na kandidátke Tipu Tomáša Hudeca. Pozoruhodný výsledok podľa portálu Pluska.sk smeruje k strane Smer, ktorá mala vo voľbách ako strana poradové číslo 16.

    Anton Minárik, ktorému Rómovia z Chminianskych Jakubovian dali drvivú väčšinu hlasov, pracuje ako manažér v dopravnej firme a Strana Tip, za ktorú kandidoval, bola na zozname politických strán na prvom mieste a jej hárky boli preto pri hlasovaní umiestnené ako prvé. Minárik mal na kandidátke číslo 16, ale žiaden z obyvateľov osady ho na fotografii nespoznal.

    „Nepoznáme ho, toho sme nevolili. My sme všetci volili Fica, číslo 16,“ uviedli pre Plusku obyvatelia Chminianskych Jakubovian. Tip bol teda stranou číslo jeden, ale Rómovia volili číslo 16 v domnienke, že dávajú hlas Robertovi Ficovi. Číslo 16 však nepatrilo na kandidátke predsedovi, ale samotnej strane Smer, ktorá bola pod týmto číslom zaradená do volebných hárkov.

    Zmarené kupovanie hlasov?

    Podľa poslankyne za SaS Lucie Nicholsonovej ide o zbabraný pokus o kupovanie hlasov. „Nevysvetlili im poriadne, čo chcú. A tak bodovala 16 na kandidátke úplne inej strany,“ tvrdí Nicholsonová. Podľa jej informácií si mali hlasy kupovať prešovskí smeráci Peter Chudík a Stanislav Kubánek. V počte krúžkov vo viacerých obciach predbehli aj Fica.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -