Veľmi bizarná teória: Hitler sa vraj nezastrelil, dožíval v Brazílii s černoškou

    0
    Adolf Hitler opúšťa väznicu v Landsbergu (Autor: SITA)

    Diasová vo svojej knihe „Hitler v Brazílii – Jeho život a smrť“ tvrdí, že Hitlerovi sa podarilo pred koncom druhej svetovej vojny utiecť cez Argentínu do Paraguaja a odtiaľ do brazílskeho štátu Mato Grosso. Posledné roky svojho života tu údajne Hitler pod menom Adolf Leipzig dožíval po boku svojej černošskej priateľky Cutingy. Obyvatelia tunajšieho dvanásťtisícového mestečka vraj Hitlera alias Leipziga prezývali „starý Germán“. Diasová má aj teóriu, prečo si Hitler zvolil práve meno Leipzig. „V Lipsku sa narodil jeho obľúbený hudobný skladateľ Bach.“

    Brazílska „lovkyňa nacistov“ teraz požaduje, aby boli Leipzigove ostatky exhumované a jeho DNA porovnaná so žijúcimi príbuznými Hitlera. „Najprv som sa len smiala a myslela si, že ide len o vtip. Teraz som však presvedčená, že sa v týchto končinách neocitol nacistický vodca náhodou,“ rozpráva Diasová, ktorá strávila v bývalom baníckom mestečku a údajnom mieste posledného odpočinku Hitlera podrobným pátraním celé dva roky. Dnes je presvedčená, že má svoje odvážne tvrdenie podložené dostatočnými dôkazmi.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Jej neistota, že je na správnej stope, sa začala rozplývať potom, keď v grafickom programe Photoshop pridala Leipzigovi tradičné hitlerovské fúzy. Diasová dokonca tvrdí, že Hitlerov presun do brazílskeho štátu Mato Grosso má niečo spoločné s Vatikánom. Jej teóriu jej údajne potvrdila aj nemenovaná poľská mníška. „Povedala mi, že Hitlera spoznala v nemenovanom staršom mužovi, ktorý sa podrobil operácii v nemocnici v obci Cuiabá. Keď však svoj poznatok oznámila svojmu nadriadenému, bola údajne pokarhaná a bolo jej vysvetlené, že sa onen muž liečil v nemocnici na príkaz Vatikánu,“ uvádza Diasová s tým, že Hitler hľadal v oblasti zakopaný poklad podľa mapy od „priateľov z Vatikánu“.

    Ako denník Express uvádza, podobných konšpiračných teórií sa v minulosti objavilo už veľa. Ich zástancovia väčšinou tvrdia, že sa bývalému nacistickému vodcovi podarilo po vzore Adolfa Eichmanna a Josefa Mengeleho utiecť do Južnej Ameriky. Historici doteraz všetky podobné konšpiračné teórie odmietali a inak sa nestavajú ani k tvrdeniu Diasovej. „Ľudia vydávajúci sa za historikov z času na čas prichádzajú s nejakou úplne nereálnu historkou o údajnom úteku Hitlera do Južnej Ameriky. Všetko sú to výmysly,“ tvrdí profesor histórie z univerzity v štáte Mato Grosso Candido Moreira Rodrigues.

    - Reklama -