„Nepremožiteľná sila“ islamistov odhalená. Fetujú a potom im je jedno, či zomrú

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    O tom, že islamisti berú drogy, informoval pred rokom CNN istý Kareem, ktorý bojoval v službách ISIS rok. „Dávali nám drogy a halucinogény, pri ktorých, keď idete do boja, je vám jedno, či zomriete, alebo prežijete,“ šokoval mladý muž. Keďže bol väzňom kurdských militantov v severnej Sýrii, ťažko povedať, či je to pravda.

    Nič sa vám nemôže stať

     USA informovali, že islamisti môžu byť skutočne pod vplyvom amfetamínov. Droga sa má volať Captagon a spôsobuje nárast energie a eufórie. To, čo dokáže droga, by vysvetľovalo mnoho. „Môžete ostať hore niekoľko dní v kuse. Nemusíte spať,“ vysvetlil Dr. Robert Keisling. Ako ďalej dodal, pocit eufórie, ale aj pohody spôsobuje, že si myslíte, že ste neporaziteľní a nič sa vám nemôže stať. Presne takto totiž islamskí džihádisti pôsobia. Neohrozene a obávane. Droga totiž dokáže podľa analytikov udržať radikálov na bojovom poli dlhšie rovnako, ako aj ich motiváciu.

    „Už al-Kájda bola známa bojovníkmi, ktorí brali amfetamín, aby vydržali napríklad bolesť po postrelení,“ uviedol Daveed Gartenstein-Ross z Nadácie pre obranu demokracie. Samozrejme, drogy sú veľmi dôležitým produktom aj pre profitovanie džihádistov z obchodovania s nimi. Výroba tejto drogy ja lacná, a preto  sa z nej dajú vytĺcť slušné zisky. Podľa správ OSN je Captagon na Blízkom východe mimoriadne obľúbenou drogou.

    Liek bol pôvodne vyvinutý v roku 1960 na liečbu hyperaktivity, ale v roku 1980 bol zakázaný vo väčšine krajín. Okrem toho, že je návykový, môže spôsobiť halucinogénne stavy, keď užívateľ počuje hlasy, alebo vidí niečo, čo reálne neexistuje. Bez ohľadu na vedľajšie následky však islamistom užívanie drogy evidentne stojí za to. Veď udržať sa na bojisku niekoľko dní v kuse a k tomu mať pocit nepremožiteľnosti sú pre nich zaiste veľmi dôležité faktory.

    Pokojní zombíci

    Ako píše portál abc.net.au Captagon dokáže potlačiť pocit hladu, bolesti i strachu. Pod drogami boli pravdepodobne aj aktéri parížskych teroristických útokov, ktorí strieľali hlava-nehlava a potom sa ešte aj odpálili. Niektorí ľudia ich po útokoch opísali ako „zombíkov“. Okrem toho strieľali po ľuďoch tak pokojne, ako keď niekto drží v ruke záhradnú hadicu a polieva trávnik s absolútne pokojným výrazom v tvári.

    - Reklama -