Ľudia sú vystrašení, odmietajú cestovať do ostro sledovaných miest. Čo na to cestovky?

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto truchlí (Autor: Jan Rychetský)

    Paríž, Londýn, Rím a Vatikán. V týchto mestách existuje riziko možných teroristických útokov, napokon, tento týždeň sa objavila informácia, že cieľom môžu byť známe pamiatky nielen v Ríme, ale aj Miláne. Skloňoval sa však aj Vatikán. Čo však v prípade, že máte už zájazd zakúpený? Denník Plus JEDEN DEŇ oslovil cestovné kancelárie.

    Nechcú ísť ani do Barcelony

    Ak sa zájazd zruší v predstihu, je šanca, že vám vrátia peniaze. Horšie je to už napríklad týždeň  pred odchodom. Potvrdzuje to aj Juraj Urban z CK PaxTour. „Ak klient  zruší zájazd dva týždne pred odchodom, vrátime mu celú sumu zájazdu. Ak je to však týždeň pred odchodom, je to problematické,“ potvrdil Urban. Vtedy sa totiž nedajú vrátiť peniaze za letenky a hotel, len za dopravu autobusom a sprievodcu. „Môžem potvrdiť, že ľudia nám skutočne volajú kvôli zrušeniu zájazdov do týchto miest,“ opísal smutnú realitu riaditeľ cestovky. To však nie je všetko. Na zozname miest, kam ľudia nechcú chodiť, sa ocitla napríklad aj španielska Barcelona. Ako však dodal, na plnom storne sa dá dohodnúť napríklad pri výlete do vianočného Vatikánu.

    Viacero alternatív

    Silvestra v Paríži neoslávia ani klienti CK Lymos – Turist. Majiteľka Jana Lukáčová totiž uviedla, že rozposlala svojim klientom, dokopy 30 zákazníkom, listy o zrušení zájazdu do Paríža práve na Silvestra. Dala im však možnosť výberu. Môžu si vybrať buď vrátenie plnej sumy, alebo zájazd do iného mesta. Náhradou je však Rím, ktorý sa skloňoval v súvislosti s teroristickou hrozbou, ale alternatívou je aj Praha. Aj Lukáčová dodala, že zájazd do Ríma bude možný len v prípade, ak bude táto metropola bezpečná. Klienti však napokon dostali na výber ešte jednu možnosť, a to preložiť si zájazd na Veľkú noc.

    Lukáčová prezradila aj perličku, z  ktorej mrazí. Jej cestovka mala totiž v ponuke zájazd do Paríža práve v termíne, keď sa uskutočnil krvavý kúpeľ na viacerých miestach tohto mesta. „Chvalabohu, prihlásilo sa málo ľudí, takže sa vôbec (zájazd) nekonal,“ dodala Lukáčová.
     

    - Reklama -