Bič na neposlušných Európanov. Analytik píše o zmluve s USA, o ktorej sa radšej skôr nehovorí

    0
    Demonštrant proti TTIP v Berlíne (Autor: SITA)

    Podľa Campbella má v sebe správa Michaela Fromana ohľadom zmluvy TTIP viac pravdy než očakávaná vyšetrovacia správa sira Johna Chilcota o americko-britskej invázii do Iraku v roku 2003 a správy Európskej komisie o TTIP, a to údajne preto, že je pripravovaný pakt nástrojov takej sily a kvality, že dovoľuje uvedenému staršiemu americkému diplomatovi vstupovať na pole vnútornej a vonkajšej politiky spojencom USA vrátane Veľkej Británie a EÚ.

    “Táto skutočnosť by sa mala hodnotiť úplne objektívne. Bez emócií a štandardných podvodov spojených okrem iného s metódou výpočtov výhod a nevýhod TTIP,” píše Campbell a pripomína, že Froman poradil Británii zostať blízko Bruselu, ak nechce platiť vyššie transatlantické exportné tarify, lebo so Spojeným kráľovstvom nemajú USA žiadnu obchodnú zmluvu, takže potom by na neho doliehali rovnaké obchodné pravidlá ako na obchody s Čínou, Brazíliou alebo s Indiou.

    USA, TTIP, migrácia verzus EÚ – 3: 0

    “Skutočnosťou zostáva, že USA vo svojej histórii doposiaľ nikdy nezmenili svoju stratégiu a nikdy nezverejnili definíciu svojich národných záujmov,” podotýka Campbell a dodáva, že výsledkom rokovaní EÚ s USA o TTIP bude už na základe umelého strachu prehra EÚ v prvej hokejovej tretine na zlom ľade. “1: 0 pre TTIP,” píše analytik.

    Campbell si tiež všíma utajované rokovania o transatlantickej zmluve s Európskou komisiou, a britským premiérom Davidom Cameronom na strane druhej, ktorých výsledok však vraj napovedá, že EK vlastne ani sama nevie, čo Cameron chce. “2: 0 v prospech USA a TTIP,” hovorí medzinárodný analytik, podľa ktorého vírus utajovaných rokovaní o TTIP posilnil a dovoľuje záhadným spôsobom konať EK tajne. “Budem rád, keď sa budem mýliť. V takom prípade sa ospravedlním verejne na požiadanie,” poznamenal.

    Ďalej Campbell pripomína, že TTIP predstavuje podľa dostupných informácií zmluvu o obchode a investíciách s krajinou, s ktorou sú priamo spojené následky migrácie. “Pripomínam, že v týchto dňoch je to desať rokov, čo horela francúzska Banlieue a dnes máme nepopierateľný dôkaz, že Francúzsko nezvládlo migračnú vlnu,” napísal ďalej čitateľom Parlamentných Listov dobre známy, medzinárodne pôsobiaci analytik a pripomenul, že Francúzsko nie je jedinou krajinou v EÚ, kde snaha o zmiešanú spoločenskú štruktúru zostala skôr len snom.

    Pri porovnávaní s francúzskou skúsenosťou je podľa Campbella dôležité si uvedomiť, že nikto z obyčajných občanov nemá priamy dôkaz o prameni súčasnej migračnej vlny. “Tá sa vymyká doterajšej historickej skúsenosti s prirodzenou migráciou a v kontexte umelo vyvolanej migrácie nedáva TTIP podľa žiadnej dostupnej informácie nádej, že v jednotlivých členských krajinách EÚ môže prísť obdobie hospodárskej konjunktúry, ktorá bude schopná absorbovať migrantov v doterajších počtoch,” píše, prečo vidí výsledok 3: 0 v prospech TTIP a USA proti Európskej únii.

    TTIP ako univerzálny bič na podnikateľa

    “TTIP sa mi javí ako univerzálny bič, ktorého úder spôsobí skutočné bolesti lídrom a občanom EÚ a umelý strach podnikateľom, ktorých výsledkom môže v geopolitickom kontexte byť urýchlené paralyzovanie spoločnosti a pravdepodobná nemožnosť reflektovať dianie a konania nutné pre vyliečenie a skutočnú zmenu štruktúr EÚ,” píše na záver Campbell, ktorého by zaujímalo, aký bude asi mať charakter nemecká dedina so sto obyvateľmi, do ktorej má byť poslaných 700 migrantov, čo bude podľa neho spôsobovať nárast novodobých giet a napätie v spoločnosti.

    Autor:  jzd

    - Reklama -