VIDEO Zeman Putinovi: Novinárov je veľa, mali by sa likvidovať. A ruský prezident dodal…

0
Ruský prezident Vladimir Putin a český prezident Miloš Zeman (Autor: TASR)

“Sú tu ďalší novinári? Novinárov je veľa, mali by sa likvidovať,” hovorí Zeman na videu, ktoré na svojom twitterovom konte podľa Českého rozhlasu zverejnil ruský novinár Dmitrij Smirnov.

Šéf Kremľa na to reagoval slovami: “Netreba ich likvidovať, stačí ich obmedziť”.

Vzhľadom na nízku kvalitu záznamu, kde slová prezidentov výrazne narušuje hluk uzávierok fotoaparátov, je rozhovor miestami ťažko zrozumiteľný.

Hovorca prezidenta ČR Jiří Ovčáček autentickosť záznamu nespochybnil a Zemanov výrok označil za vtip. “Novinári zásadne nikdy bonmoty nechápu. Očakávam teraz trápne pohoršené komentáre a rozhorčené reakcie politikov, ktorí sa médiám radi líškajú, “napísal na Twitteri. Pre server iROZHLAS.cz záležitosť nechcel komentovať.

 Zeman si podľa webu Novinky.cz nenechal tradičný bonmot ujsť ani na úvod stretnutia. Ako fajčiar pripomenul, že ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov tiež holduje nikotínu, zatiaľ čo Putin, ktorý je známy ako zástanca zdravého životného štýlu, fajčenie zakazuje.

“Vy, pán minister, ste fajčiar rovnako ako ja. Hoci váš prezident zakazuje fajčiť,” hovorí Zeman Lavrovovi na ďalšom videu, ktoré zverejnil Smirnov. “Neodporúčam!” počuť Putinovu reakciu.

Zdroj: Facebook/ CT24

- Reklama -