Oslobodili migrantov, ktorí zneužili mladú Švédku, podľa sudcu nebola vraj dosť opitá, aby to bolo znásilnenie

0
Utečenci vo Švédsku (Autor: SITA)
Podľa sudcu existovalo len málo dôkazov o tom, že by štvorica mladých migrantov spáchala zločin, z ktorého ich vinili. Prokurátorka však možnosť odvolať sa nevyužila. „Podrobne sme preskúmali rozsudok a rozhodli sme sa neodvolávať. Nemyslíme si, že by sme mali šancu uspieť pri odvolacom súde,“ uviedla prokurátorka Kristin Morénová. 
 
Rozsudok je pritom založený len na tom, že dôkazy boli zozbierané niekoľko hodín po udalosti a testovaný moč aj krv odobratá obeti údajného znásilnenia ukazovali, že hladina alkoholu v krvi mladej ženy nebola dostatočne vysoká na to, aby sa nedokázala vyhnúť sexuálnemu styku so štyrmi migrantmi. Jednoducho povedané, bola podľa súdu málo opitá a mohla situácii vraj predísť. 
 
Proti rozsudku sa zdvihla vlna nevôle neprieč švédskym politickým spektrom práve v čase, keď spoločnosťou rezonujú viaceré prípady znásilnení migrantmi a rastie odpor voči nim. Navyše sa nedávno objavili správy o tom, že na hudobnom festivale v Karlstade údajne došlo k sexuálnemu obťažovaniu dievčat v najmenej 40 prípadoch. 
 
Celý text nájdete v angličtine TU
 
- Reklama -