mBank oslavuje 10 rokov a predkladá víziu na rok 2020 – internetové bankovníctvo vystrieda mobil

0
Ilustračný obrázok (Autor: mBank)

„Už je to desať rokov, čo sme na slovenský bankový trh ako prví priniesli bezpoplatkové služby. Odvtedy prispievame k rozvoju slovenského bankového sektora, kde aktuálne predstavujeme najvyspelejšiu mobilnú aplikáciu, ktorá šetrí klientom čas a prináša maximálnu kontrolu nad ich financiami,“ hovorí Robert Chrištof, generálny riaditeľ mBank pre Slovenskú republiku, a dopĺňa, „naša vízia do budúcnosti je jasná: Ľudia budú čoraz viac spravovať svoje financie z mobilu a my naše narodeniny preto oslávime novou mobilnou aplikáciou založenou na maximálnej jednoduchosti, bezpečnosti a na minimalistickom dizajne.“

Budúcnosti mobilného bankovníctva verí viac klientov ako v roku 2014. Každý tretí je dokonca presvedčený, že mobilné bankovníctvo v budúcnosti nahradí internetové bankovníctvo.

• Podiel používateľov mobilného bankovníctva vzrástol za uplynulé 3 roky naprieč všetkými segmentmi. Častejšie ho však využívajú mladí ľudia a osoby s príjmom domácnosti nad 800 € mesačne. Používatelia mobilných bankových riešení štandardne bývajú vo väčších mestách.

• Klienti v mobilných aplikáciách najčastejšie kontrolujú zostatok na účte (94 %), zadávajú jednorazové platby (61 %) a kontrolujú históriu platieb (51 %). Čoraz viac sa tiež využívajú funkcie na vyhľadávanie bankomatu mobilom alebo na zadanie platobného príkazu na telefónne číslo.

Rozpočet vo vrecku

Menu aplikácie 3.0 je po novom usporiadané lineárne a appku možno ovládať jednou rukou. Zaujímavou novinkou je rozšírená funkcia „Moje výdavky“, ktorá klientovi ukazuje, koľko peňazí zo svojho mKonta minul v aktuálnom mesiaci. Výšku výdavkov potom porovnáva so zhodným obdobím v predchádzajúcich mesiacoch. Plánovanie a sledovanie útrat je tak pre používateľov jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Aj vo výskume mBank respondenti potvrdili, že prehľadné informácie o ich výdavkoch sú tým, čo im pri mobilných aplikáciách doteraz chýbalo.

Aplikácia mBank 3.0 posiela okamžité oznámenia o pohyboch na účte, teda bez akéhokoľvek oneskorenia. Aktivácia platobnej karty je tiež maximálne jednoduchá. Pri systéme iOS stačí kartu odfotiť. Pri Androide prebieha aktivácia karty zadaním jej čísla priamo do aplikácie. Potom stačí len zvoliť PIN a začať kartu používať.

„Okrem úprav prostredia a ovládania aplikácie sme priniesli aj nové funkcie. Aktivácia aplikácie je maximálne jednoduchá bez nutnosti otvorenia internetového bankovníctva. Prebieha iba pomocou telefónu spätným overovacím hovorom z mBank. Prihlásiť sa možno odtlačkom prsta už aj pri Androide, pri systéme iOS je možné využiť aj Face ID. Klienti majú okamžitý prehľad o dianí na účte pomocou push notifikácií. Používateľ má však prístup k najdôležitejším funkciám aj bez nutnosti prihlásiť sa, čo je veľmi praktické,” dodáva Lukáš Kiac, produktový manažér mBank.

- Reklama -