Láska a opereta sú večné! Veselá vdova sa vracia na Novú scénu

0
(Autor: )

“Opereta mala v Bratislave domovskú scénu od jej vzniku roku 1946. Po zrušení spevohry v roku 1999 tento žáner akoby zanikol, napriek tomu, že divácka obec je široká. V sezóne 70.výročia DNS sme sa rozhodli nestarnúce operetné melódie opäť oživiť , nakoľko  jednoznačne patria do zlatého fondu hudobno-dramatického divadla. Veselá vdova je dielom velikána operetnej tvorby Franza Lehára ( narodený na Slovensku v Komárne ). Prvýkrát bola v DNS uvedená v roku 1964, neskôr v roku 1985 a do tretice ju diváci môžu vzhliadnuť od 3.februára 2017. 

Krásne melódie, situačná komédia, sólisti SND, protagonisti DNS, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu… to všetko je záruka úspešnosti diela, ktoré si zaslúži byť na jedinej scéne hudobno-zábavného divadla uvádzané. “

V réžii Petra Oravca si vychutnáte klasickú operetu v modernom naštudovaní. O výpravné kostýmy sa postarala Ľudmila Várossová , efektnú scénu navrhol Pavol Andraško, choreografiu má na starosti Ladislav Cmorej.

Príďte si pozrieť jedinečnú zápletku, plnú rozkošnej situačnej komiky, rozmarný i dojímavý príbeh lásky veselej vdovy Hany a bonvivána Danila a to všetko v brílantných dialógoch a večne mladých príťažlivých melódiách.

Premiéry operety Franza Lehára Veselá vdova budú 3. a 4.februára 2017.

Najbližšie reprízy 17. marca o 19.00 hod a 19.marca o 18.00 hod.

Autor: Generálna riaditeľka DNS Ingrid Fašiangová

- Reklama -