Bratislavčania sa na sociálnej sieti pýtajú: Kto škodí hlavnému mestu? Odpoveď nájdete v nasledujúcich riadkoch

0
Nová električka DPB (Autor: SITA)

Dopravný podnik hlavného mesta ruší nielen bezplatné cestovanie pre ľudí s preukazom ZŤP, ale ruší aj zľavy na cestovanie mestskou hromadnou dopravou pre darcov krvi či účastníkov protifašistického odboja. Podľa informácií denníka SME by mali nové tarify v bratislavskej MHD začať platiť od prvého novembra tohto roka.

Občianske združenie Amazonky, ktoré pomáha pacientkam s rakovinou prsníka, tvrdí, že zrušenie zliav pre zdravotne ťažko postihnutých je bezprecedentný krok. Bratislavského primátora Nesrovnala občianske združenie Amazonky preto žiada, aby urobil všetko pre nápravu tohto, podľa nich, nespravodlivého opatrenia, ktoré zhorší život hendikepovaným ľuďom.

Primátor hlavného mesta už avizoval, že na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva predloží návrhy, ktoré by riešili cestovanie zdravotne ťažko postihnutých občanov v bratislavskej MHD. Podľa Nesrovnala Bratislavský samosprávny kraj už pracuje na rozdelení zliav podľa rozsahu zdravotného postihnutia, sociálneho statusu či miesta pobytu v hlavnom meste. Mestské zastupiteľstvo chce pri riešení tohto problému spolupracovať aj s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Napriek týmto sľubom sa meno bratislavského primátora Iva Nesrovnala skloňuje na Facebooku v skupine s názvom Kto škodí Bratislave.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -