Akože bitka dvoch starších pánov, sudcov NS, píše europoslankyňa Beňová na Facebooku v reakcii na spor sudcu Klimenta s Harabinom

0
Štefan Harabin, sudca Najvyššieho súdu SR (Autor: SITA)

Harabin bude najnovšie pracovať v senáte, ktorému predsedá jeden z jeho kritikov Juraj Kliment. Ten sa nechal počuť, že je pobúrený a varoval pred vzájomným fyzickým konfliktom medzi ním a Harabinom, ktorý by mohol nastať pre veľké rozdiely v názoroch na výklad práva a morálky. Práve Klimentov senát rozhodol v jednom z medializovaných prípadov opačne ako ten Harabinov. Pripomeňme, že to bol zhodou okolností Kliment, kto o Harabinovi koncom júla povedal, že „počas svojho funkcionárskeho obdobia, obrazne povedané, visel na gume od Mečiarových gatí a bezhlavo plnil jeho politické príkazy“.

Bitka dvoch starších pánov

Na vyjadrenie sudcu Klimenta o hroziacom fyzickom konflikte medzi ním a Harabinom reagovala na Facebooku aj Monika Flašíková-Beňová. Slovenskú europoslankyňu Klimentov výrok pravdepodobne dobre pobavil. Beňovej komentár uvádzame celý v neskrátenej a neupravenej podobe „…že: sudca J.Kliment, ktorému do senátu najnovšie zaradili sudcu Š. Harabína varuje pred FYZICKÝM KONFLIKTOM, ku ktorému by mohlo medzi nimi dojsť…, akože bitka dvoch starších pánov, sudcov NS z ktorých minimálne jeden tancuje rád kazačok…, potom že ľudia sú zo súdov zmatení. Najprv šofér a teraz toto, to teplo bolo toto leto zapeklité,“ píše Beňová na Facebooku.

Rozloženie senátu nič nerieši

Denník Pravda s odvolaním sa na právničku Evu Kovačechovú z Via Iuris píše, že rozloženie Harabinovho senátu nerieši zásadný problém a nasledovať by malo disciplinárne konanie proti nemu. Napriek tomu, že bol Harabinom riadený senát rozpustený, zostáva predsedom senátu. Tejto funkcie ho môže zbaviť len predsedníčka NS Daniela Švecová, ale to iba v prípade, ak by bol disciplinárne stíhaný.

Len pripomeňme, že tento rok sa Harabinove senáty opakovane vyjadrili, že inšpekcia ministerstva vnútra nemá oporu v zákone. Zrušili už tri odsudzujúce rozsudky policajtov obžalovaných z korupcie. Iné senáty Najvyššieho súdu, ktoré rozhodovali v podobných prípadoch, inšpekciu nespochybnili.

- Reklama -