Tieto nezmysly nech hovoria mojim ovciam na salaši, Alojz Hlina bojuje za záchranu Pečnianskeho lesa

0
Alojz Hlina (Autor: SITA)

Jedna kauza oproti druhej. To nie je slovná hračka, to je fakt. Pečniansky les stojí takmer oproti nešťastnému PKO a obidva rovno pod oknami parlamentu.

Typ týchto káuz nie je v hlavnom meste žiadnou raritou a bolo len otázkou času, kedy sa začnú o les na petržalskej strane Dunaja zaujímať aj developeri. Priestory Pečnianskeho lesa prednedávnom získalo podozrivé občianske združenie Človek a strom.

„Neziskovka“ sa k nemu dostala výmenou za pozemky pri Šiatorskej Bukovinke. Jedným z najpodozrivejších faktov zostáva rozdiel trhovej hodnoty obidvoch pozemkov. „Dvadsaťštyri hektárov lesa pod oknami parlamentu, to nie je niekde v malej dedinke na východe Slovenska, to je rovno pod parlamentom a to je naozaj trúfalosť. Je to jeden z najväčších a najdrzejších podvodov v Európe,“ vyjadril sa ku kauze poslanec za stranu KDH Alojz Hlina.

Práve on sa k celej veci vyjadruje najintenzívnejšie a osobne sa do nej angažuje.

Súd či fraška?

Štát sa v súčasnosti o lukratívne pozemky na brehu Dunaja súdi s „neziskovkou“ Človek a strom. Trinásteho novembra okresný súd zmietol zo stola celé obvinenie. Poslanci lobujúci za to, aby sa na kauzu nezabudlo, tento verdikt prekvapil a súčasne problém chcú posunúť na kraj.

„Bol som z toho zhrozený (rozhodnutie súdu – pozn. red.),“ vyjadril sa k prekvapujúcemu verdiktu Hlina. Podľa neho bolo rokovanie zmanipulované a zverejnil na svojom facebookovom profile body, ktoré by mali jeho transparentnosť podkopať.

Patrí medzi ne zosmiešňovanie zástupkyne Lesoochranárskeho združenia VLK sudkyňou či spochybnenie pravosti záverečného vyhlásenia sudkyne, ktoré bolo podľa poslanca vopred pripravené a nastrčené.

Poslanec sa do protestu voči podvodu angažoval doslova celým telom a to výstražným hliadkovaním na hranici lesa. Na stožiar natiahol štátnu vlajku a v prípade definitívnej prehry so súdmi ju spustí na pol žrde.

Alojz Hlina sa v parlamente vyjadruje ku kauze Pečniansky les.

Pofidérna firma a biely kôň

„Oni to nekúpili, aby sa tam prechádzali psy, to môžete hovoriť tomu, čo seno žerie. Ja mám na mojom salaši ovce a kozy, nech tým smerujú nejaké tlačové vyjadrenie, že ten priestor bude slúžiť na venčenie,“ hovorí Hlina na margo združenia Človek a strom. Jeho šéfom je Andrej Šošoka, podnikateľ, ktorý je známy aj vďaka svojmu otcovi, už zosnulému svetoznámemu piešťanskému hudobníkovi, Dodovi Šošokovi.

„Mladý Šošoka, ten chlapec, on je jednoznačne bielym koňom. On je nastrčená figúrka. Konečným užívateľom výhod celej tejto transakcie sú persóny, ktoré sú úplne niekde inde,“ povedal Hlina.

Tvár hlavného mesta

Pozornému oku Bratislavčana či radového turistu neujde fakt, že v hlavnom meste je výstavba nonstop v plnom prúde a silueta centra sa mení každý rok viac a viac. 

„Bratislava sa stala chudobnou a ošarpanou. Netrvalo to deň, dva a, samozrejme, to nepotrvá ani deň, dva kým sa to zmení. No zatiaľ tu nie je tendencia zlepšovať, je tu tendencia to zhoršovať, “ hovorí poslanec o stave hlavného mesta.

- Reklama -