Starosta Števčík nie je celkom svojprávny, že? Pýta sa poslankyňa a hovorí o hanbe pre bratislavské Staré Mesto

0
Starosta mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Radoslav Števčík (Autor: TASR - Dano Veselský)
Staré Mesto Bratislavy vedie ako starosta Radoslav Števčík a Peter Jesenský bol až do prvého augusta prednostom jeho miestneho úradu. Števčík ho podľa informácií portálu etrend k prvému augustu odvolal z funkcie. Dôvodom mala byť informácia o obchode medzi Jesenského firmou a firmou Ladislava Bašternáka, ktorú portál uverejnil v posledný júlový deň. Ani nie 24 hodín po zverejnení správy prišiel Jesenský o miesto na miestnom úrade.  
 
Prepojenie Bašternáka na komunálnu politiku komentuje na sociálnej sieti aj opozičná poslankyňa Lucia Nicholsonová (SaS), ktorá odhalenie považuje za hanbu nielen pre starostu Starého Mesta, ale aj pre štvrť samotnú. 
 
„To už chce naozaj inú kožu na tvári,  odolnú voči hanbe aj projektilom, aby si jeden starosta srdca Bratislavy nanominoval do funkcie Bašternákovho kamoša,“ konštatuje Nicholsonová na svojom facebookovom profile. 
 
Podľa saskárky je však za istými rozhodnutiami starostu bratislavského Starého Mesta, ako je napríklad výber prednostu úradu, niečo iné ako jeho vlastný úsudok. „V tomto pán starosta Števčík nie je celkom svojprávny, že? Diktujú mu tí, ktorí ho do funkcie nainštalovali – skokani a smeráci. Fakt hanba,“ komentuje poslankyňa. 
 
Celý text nájdete TU.
 
- Reklama -